• DOLAR 32.603
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2498.603
  • ...
Dünya Mustazaflar Haftası Etkinliği`ne Davet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Mustazaflar Cemiyeti Yönetim Kurulu yazılı açıklama yaparak, 17 Mart Cumartesi günü "Dünya Mustazaflar Haftası" nedeniyle panel düzenleyeceklerini bildirdi.
 
Yapılan açıklamada, Mustazaflar Cemiyeti olarak 2 yıl önce Müslüman Halepçe Kürtlerinin katledildiği Halepçe katliamını unutturmamak adına, Halepçe katliamının yıldönümü başlangıç kabul edilerek Mart ayının 3. haftasının "Dünya Mustazaflar Haftası" olarak ilan ettikleri hatırlatıldı.
 
Açıklamada, başta Halepçe Katliamının yıldönümü olmak üzere, Üstad Bediüzzaman`ın vefatı, Filistin intifadasının sembol ismi ve kahramanı Şeyh Ahmet Yasin`in de şehadetlerinin bu haftaya tevafuk ettiği belirtilerek, "Mustazaflar Cemiyeti olarak bizler, Halepçe Katliamının yıldönümünü ve bu mümtaz şahsiyetlerin hayata veda ettikleri haftayı vesile kılarak bu seneki programımızı `Müslüman ülkelerdeki İslam Baharı` adlı bir panelle yad etmeyi uygun gördük" ifadeleri kullanıldı.
 
17 Mart Cumartesi günü "Çok Katlı Otopark Konferans Salonunda" bayanlara saat 12.30`da, erkeklere saat 19.30`da olmak üzere iki program halinde düzenlenecek etkinliğin erkekler programının konuşmacısının Doğruhaber Gazetesi yazarlarından aynı zamanda Mustazaf-Der İstanbul Şube Başkanı Said Şahin, Filistin İslam Alimler Birliği Başkanı Ebu`l Hayr (Xayr) ve bir Çeçen gazisi olacağı belirtilen açıklamada, "Programda İslam baharı konulu sinevizyon gösterimi, Halepçe üzerine ezgiler ve ilahiler olacaktır. Etkinliğimiz ücretsiz olup, tüm halkımız davetlidir" denildi.
(Veysi Demir - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir