• DOLAR 32.576
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2429.519
  • ...
Araştırma Üniversiteleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi'nde YÖK tarafından düzenlenen "2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni"nde açıklanan on üniversitenin rektörüne, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından berat takdiminde bulunuldu. Bilindiği üzere "Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi" kapsamında Araştırma Üniversiteleri, geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 2016-2017 Akademik Yılı Açılış Töreni'nde yine Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın talimatı ve YÖK`ün çalışmalarıyla hayata geçirilmişti.

Araştırma Üniversitesi Nedir?

Araştırma Üniversitesi, ulusal düzeyde kapsamlı kurumlardır ve Araştırma Üniversiteleri'nde evrensel bilime ve teknolojiye en çok katkı sağlayan çoklu akademik ve toplumsal kurumlardır. Etkin araştırmaların yapıldığı araştırma üniversiteleri aynı zamanda bilgi toplumunun merkezi niteliğindedir. Bulunduğu ülkeye ekonomik anlamda ciddi katkı sağlayan araştırma üniversitelerinde insanların hayat kalitesine doğrudan pozitif yönde etki eden buluşlar yapılır. Buluşlar sayesinde de yeni şirketler ve yeni işkolları doğar. Araştırma Üniversiteleri, seçkin öğretim üyelerinden oluşmaktadır ve ileri araştırma altyapısına sahiptir. Yeterli düzeyde finansal kaynağın ve zengin fonlamanın bulunduğu bu üniversitelerinde global düzeyde kütüphaneler yer almakta ve oldukça geniş fiziksel olanaklar sunulmaktadır. Araştırma Üniversitesi olmanın temel koşulları arasında öğrenci kabul süreçleri, akademik personellerin kalitesi, akademik yükseltme kriterleri ve mezuniyet kriterleri önde gelmektedir. Araştırma Üniversiteleri, akademik üstünlüğü ve mükemmeliyetçiliği esas almaktadır.

10 Araştırma Üniversitesi

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan beratlarını aldılar.

Bu haberler de ilginizi çekebilir