• DOLAR 32.522
  • EURO 34.938
  • ALTIN 2430.76
  • ...
Miniklerle Yolculuk İçin 5 İpucu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hicret YEŞİLBUDAK / Doğruhaber

1.YAVAŞTAN ALIN

Kesinlikle aceleci davranmayın. Acele işe şeytan karışır diye eskilerimiz boşuna söylememişler. Her şeyden önce çocuklarla yolculuk etmek yetişkinlerle yolculuğa benzememektedir. Çabuk acıkabilirler, sıkılabilirler ya da çok sık tuvalet molası vermeleri gerekebilir. Yola çıkmadan önce varacağınız nokta kaç saatse, bir iki saat daha erken yola çıkmaya özen gösterin. Böylelikle mola verdiğiniz zaman ya da acil bir şekilde durmanız ve çocuklarınızla ilgilendiğinizde elinizde yeterince zaman kalmış olacaktır. Eğer mola alınması gereken bir durum söz konusu olacaksa, sadece bir çocuğun isteği üzerine durmanız size oldukça zaman kaybettirebilir. Bu avantajı iyi kullanmalısınız ve çocukların hepsini aynı anda idare edebilmeli ve isteklerini tek bir mola da karşılamaya özen göstermelisiniz. Birinin tuvalet ihtiyacı gelebilir, birinin altını değiştirmek zorunda kalabilirsiniz ya da hareket etme ihtiyacı duyan başka bir çocuğunuz olabilir. İyisi mi siz yolculuğunuza mutlaka erken başlayın ve içiniz rahat ederek güvenli bir şekilde aracınızı kullanmaya devam edin.

2. YOLA TAM TEŞEKKÜLLÜ ÇIKIN

Çocuklarla yola çıkıyorsanız ve uzun bir seyahat edecekseniz yanınıza her türlü gerekli eşyayı hatta bazen göze gereksiz gibi görünen ancak yolda işinize yarayacak olanları da arabaya atmalısınız. Çocuklar her an acıkabilirler. Aperatif ve çocuklara yönelik yiyecek paketlerini depolayabilirsiniz. Krakerler, abur cuburlar, tuzlular, tatlılar, içecekler ve en önemlisi su. Sağlıklı beslenme taraftarıysanız onlara küçük sandviçler hazırlayabilirsiniz. Peynir, salatalık, domates ya da fıstık ezmeli ve reçelli sandviçler her çocuk için lezzetli olduğu gibi siz de acıkınca bir sandviç yiyebilir ve azalmış olan yol konsantrenizi yeniden kazanabilirsiniz. Aynı zamanda tuvaletini altına yapanlar ya da bebekse bezinin değiştirilmesi gereken ufaklıklar da olabilir. Bu gibi durumlarda yanınıza fazla fazla çocuk bezi, kolonya, sabunlu mendil, kolonyalı mendil, önlük, yedek tshirt, yedek çorap gibi eşyalarla arabanızı doldurmanızda hiçbir sakınca yoktur. Başınıza gelebilecek herhangi bir durumda yol ortasında eşyasız kalacağınıza fazladan birkaç parça daha bulundurmanız sizin yararınıza olacaktır.

3. ÇOCUKLARLA YOLCULUK MUTLULUKTUR

Uzun yola çocuklarla çıkıyorsanız elbette bazı zorlukları göze almalı ve belki her zamankinden biraz daha sabırlı olmalısınız. Bir yandan dikkatinizi yola vermek ve güvenli bir şekilde yolculuk etmeye çalışmak diğer yanda devamlı soru soran, konuşan, ağlayan ya da bağıran çocuklarla ilgilenmeye çalışmak çok kolay değildir. Siz iyisi mi dikkatli bir şekilde araç sürmeye devam ederken çocuklarınıza da mümkün mertebe katılmaya çalışın. Onlarla bildikleri okul şarkılarını birlikte söyleyebilir, soru cevap şeklinde bilmece oyunu ya da araba plakalarının harflerinden kelime ve isim bulmaca oyunu gibi eğlenceli oyunlar oynayabilirsiniz. Yanınızdan geçen arabaları renklerine göre sayabilirsiniz. Mesela kırmızı arabaları biri, sarı arabaları diğeri sayar ve en çok kim saymışsa sayı kazanmış olur. Uzun lafın kısası uzun yolculuklarda çocukla çocuk olmak size de gayet iyi gelebilir. Oyundan sıkılınca yeniden şarkı söylemeye hem de bağıra bağıra söylemeye devam ederek yoldan geçen arabaların gürültüsüyle yarışabilir ve onları güldürebilirsiniz. Hiçbir çocuk mini mini bir kuş donmuştu ya da Ali Baba`nın çiftliği şarkısına dayanamaz. Saatlerin nasıl geçtiğini anlamazsınız ve belki de enerjisi biten çocuklarınız arabanın içinde uyuyakalırlar siz de bu sayede biraz kafanızı dinleyebilirsiniz.

4. ANI YAKALATIN

Çocuklar için satılan ucuz ya da atılabilir fotoğraf makinelerinden alın. Siz araba kullanırken yola odaklanıp birçok manzarayı ya da ilginç olayı gözden kaçırabilirsiniz ancak çocuklar 360 derece görme yeteneğine sahip oldukları için sizlerin kaçırdığı her detayı anında yakalayabilme özelliğine sahiptirler. Üstelik bu onları oyalayabileceği gibi kendi gözlerinden neleri gördüklerini ve dünyaya olan bakış açılarını keşfetmenizi de sağlayabilir. Ayrıca her çocuk kendi fotoğrafının çekilmesine bayılır. Üstelik birden fazla çocuğunuz varsa, onlarla kendilerini fotoğraflama oyunu oynayabilir, sırasıyla fotoğraf çekmelerini sağlayabilirsiniz. Belki de bütün bu çekim işlemlerinin sonunda sizleri inanılmayacak güzellikte kareler beklemektedir.

5. YOLCULUĞA DAHİL OLMALARINI SAĞLAYIN!

Çocuklarınız onlarla ilgilenilmeyince kolay sıkılabilirler ve yol boyunca huysuzluk yapıp hem dikkatinizi dağıtırlar hem de sizi huzursuz ederler. Siz en güzeli onların da bu yolculuğun önemli bir parçası olduklarını hissettirin ve onları yolculuğa dahil etmeye ikna edin. Mesela onlara yolculuk yapacağınız yer hakkında ufak bilgiler verin ve onlara bu yolculuğun sonunda nasıl bir yerle karşılaşmalarını umduklarını sorun. Onları nelerin bekleyeceğini, gidecekleri yerin nasıl bir yer olduğunu, iklimini, evlerini, insanlarını sorun. Bu sohbetleri yaparken yol boyunca değişik fotoğraflar çekmelerine izin verin. Daha sonra bir fotoğraf albümünün içinde bulacağınız bu kareler hakkında konuşurken onlarla nasıl güzel eğlendiğinizi ve o tarihlerde nerelere yolculuk yaptığınızı anma fırsatı bulabilirsiniz. Selam ve dua ile

Bu haberler de ilginizi çekebilir