• DOLAR 32.435
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2478.352
  • ...
Bingöl`de Ulusal Kadın Girişimciliği Kongresi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl'de "1. Ulusal Kadın Girişimciliği Kongresi", Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın katılımıyla gerçekleşti.

Bingöl'de Ulusal Kadın Girişimciliği Kongresi'nde;  Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TOBB Başkanı Fırat Hisarcıklıoğlu, Bingöl Valisi Ali Mantı; Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Özlem Zengin birer konuşma yaptı.

Türkiye'de bir milyon 889 bin 277 ticari şirket ve işletme bulunduğunu aktaran Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, bunlardan 530 bin 265'inde kadınların ortak olduğunu, 500 bin 919 şirketin de kadınlar tarafından yönetildiğini söyledi.

Tüfenkci, "Biz kadınlarımızın gelişimi noktasında hangi fırsatları sunarsak ve destekleri verirsek, daha ilerilere taşırız diye gerçekten kafa yoruyoruz. Sizden gelecek her türlü öneriye de hükümet olarak açık olduğumuzu ifade ediyorum. Bunu söylerken Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız vermiş olduğu destek ile bunu size ifade ediyoruz. Kadınlarımız ürettikleri artı değerler ile tarih boyunca vermiş oldukları destekler açıktır. Kadınlarımızın fikirlerinin değer bulması ve hayata geçmesi noktasında baktığımız zaman Türkiye gelişmiş ülkelere göre çokta geride değil." diye konuştu.

Programda bir konuşmada yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da, "Kadın haklarını, kadınlarımızın sosyo-ekomomik katılımlarını en geniş manada hayata geçirilmesinin mücadelesini veriyoruz. Kadın erkek eşitliğinin sağlamanın yolu, aslında kadınlar ve erkekler arasında tüm yaşam alanlarını ikiye bölmekten asla geçmiyor. Aslında kadınlar ve erkeklerin bu yaşam alanlarını ortak bir şekilde kullanmasından geçiyor. Toplumsal yapımızda kadınlar aslında hep önde oldular. Erkeklerle birçok alanda omuz omuza mücadele ettiler. Destanlarımızda, türkülerimizde kadınların kutsallığı ve kahramanlığı hep vurgulandı. Çanakkale'de en öndeydiler ve en son olarak da 15 Temmuz'da gördük ki kadınlarımız üzerlerine bir yük düştüğünde en önde erkeklerle omuz omuza mücadelemizde bayrağımızı dalgalandırdılar." İfadelerini kullandı.

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz ise, "Kadınlar bir taraftan ev hayatı diğer taraftan aile hayatı var. Bunları hiçbir şekilde küçümsemiyoruz. Piyasa mekanizması içinde meta haline gelmeyen emeğe maalesef çok değer verilmiyor. Evde yapılan işlerde piyasada olan metalar kadar değildir. Kadınların sadece aile hayatı ile yetinebilmeleri hiçbirimizin savunabileceği bir durum değil. Kadınların iş gücüne katılması ve girişimci olması da çok önemlidir." şeklinde konuştu.

Ayrıca Programda, TOBB Başkanı Fırat Hisarcıklıoğlu, Bingöl Valisi Ali Mantı; Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Özlem Zengin birer konuşma yaptı.

Bingöl Ulusal Kadın Girişimciliği Kongresi programı yapılan oturumlarla devam etti. (Nihat Kanat-İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir