• DOLAR 32.322
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2292.96
  • ...
MYK sonrası Habur Sınır Kapısı açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan ve 3 saat süren MYK'nın ardından, AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

BARZANİ'NİN REFERANDUMU

Kuzey Irak'taki referanduma değinen Ünal şu ifadeleri kullandı: "Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nin tek taraflı referandum kararını sonuçları her ne olursa olsun Türkiye'nin tanımayacağını daha önceden ifade etmiştik. Yeni gerilim alanları oluşturacağını ısrarla ifade ettik.  Bu süreçte aldığımız pozisyonun Kürtler ile Kürt kardeşlerimiz ile Kürt düşmanlığı ile hiçbir ilgisini olmadığını bu meselenin tamamen uluslararası ilişkilerin bir meselesi olduğunu, Türkiye'nin millî  güvenliği, sınır güvenliği, bölgenin istikrarı ve barışı çerçevesinde ele alındığını sürekli ifade ettik.

"İSRAİL HARİÇ HİÇBİR ÜLKE TASVİP ETMİYOR"

Hem Suriye hem de Irak'ta bir düzen arayışı içerisindeyken  bir istikrar ve barış arayışı içerisindeyken düne kadar Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi her konuyu bizimle istişare ederken bir sabah kalkıp referandum kararı almış olması aldığı kararın İsrail hariç bölge ülkelerinin tamamı tarafından tasvip edilmemesini de dikkatlerinize sunarım.

"KÜRTLER BİZİM, BÖLGEDEKİ KADİM MÜTTEFİKLERİMİZDİR"

Türkiye ve AK Parti, bölge Kürtlerinin hakları ve kazanımları konusunda uzun yıllardan beri ciddi çabalar harcamıştır, harcamaya devam etmektedir. Hiç kimse bu meseleyi, Türkiye'nin bölgede yaşayan Kürtlerle ilgili bir karşı duruşu olarak ele almasına asla müsaade etmeyiz. Kürtler bizim bölgedeki kadim müttefiklerimizdir ve bu konuda Türkiye'nin tavrı son derece açıktır. Bizim bölgede bir oldubittiye karşı çıktığımızı ve bunu da kabul etmeyeceğimizi ifade etmemizin ayrı bir hukuku ve sebebi var.

"NET OLARAK BÖLGEMİZDE SINIRLARIMIZIN DEĞİŞMESİNE ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Referandum sonucunu tanımayacağımızı söyledik. Bölgede artık terör fazı başka bir sürece dönüşüyor. Net olarak bölgemizde sınırlarımızın değişmesine asla izin vermeyeceğiz.

"HABUR'U KAPATMADIK ÇÜNKÜ..."

Sınırlarımız bellidir. Bölgede herhangi bir oldu bittiye müsade etmeyeceğiz. Sınır kapılarımız, şu ana kadar kapatılmış değil. Irak Merkezi Yönetimi sınır kapılarını teslim almak için harekete geçmiş durumda. Irak Merkezi Yönetiminin sınır kapılarını teslim almak için başlattığı bu girişimin sonucuna göre sınır kapıları ile ilgili de kararımızı açıklayacağız."  

Bu haberler de ilginizi çekebilir