• DOLAR 32.468
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2478.936
  • ...
"Akıllı telefonlar fıtık ediyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Enver Küçükkaya, son yıllarda hastalık haline gelen, her an ve her ortamda baş öne eğik uzun saatler aynı pozisyonda akıllı telefon ve tablet kullanmanın, boyun fıtığını tetiklediğini açıkladı.

Saatlerce hareketsiz kalmanın ve masa başında çalışmanın ise bel fıtığı riskini arttırdığını belirten Dr. Küçükkaya, "Bu iki fıtık türü, basit önlemlerle kontrol altına alınabilir. Gecikmiş durumlarda cerrahi müdahale gerekebilir. Ağır halı silkelemek, elektrik süpürgesini uzun süre kullanmak da fıtıklara zemin hazırlıyor. Ayrıca iş hayatında fiziksel strese maruz kalan yani ağır kaldıran, uzun süre ayakta kalan ya da sabit oturan kişilerde risk daha fazladır." dedi.

Fıtık şüphesi olanların mutlaka uzman hekime görünmesi gerektiğini belirten Küçükkaya, "Fıtıkla karıştırılan farklı bel ağrıları da vardır. Özellikle ilerleyen yaşlarda görülen dar kanal rahatsızlığıdır. Tedavi edilmezse kişide kuvvet kaybına yol açar. Fıtık ve kanal darlığı ayırımının yapılabilmesi için mutlaka uzman hekime başvurulmalıdır. Alternatif yöntemlere başvurmak insanlara daha pratik gelse de istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Fıtık rahatsızlığında bilinçli spor tedavi edici, bilinçsiz spor ise zararlı olabilir. Doğada yürümek, bir seferde uzun süreli olmadıkça çok yararlıdır. Koşu bantlarında yürüyüş diz eklemlerini zorlar. Pilates hareketleri bilinçli yapılmazsa zararlı olabilir. Dinlenme ve uykuda yatak seçimi iyi yapılmalıdır." diye konuştu. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir