• DOLAR 32.345
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2308.518
  • ...
Gaziantep Milletvekili Yüksel toprağa verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel'in cenazesi Gaziantep Havalimanına getirildi. Karayoluyla 10 yıl Belediye Başkanlığı'nı yaptığı Şanlıurfa'nın Birecik ilçesine götürülen Yüksel için ilçedeki Ulu Camii'nde ikindi namazının ardından bir tören düzenlendi.

Dün meclisteki çalışma odasında rahatsızlanan ve kalp krizi geçirdiği anlaşılan Yüksel, Ankara'da özel bir hastaneye kaldırıldı. Burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybeden Yüksel için ilk olarak TBMM'de cenaze töreni düzenledi.

Yüksel'in cenazesi TBMM'deki cenaze törenin ardından özel uçakla Gaziantep Havalimanına getirildi. Buradan da memleketi Şanlıurfa'nın Birecik ilçesine götürüldü.

Ulu Camii'nde ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazına Yüksel'in eşi ve çocuklarının yanı sıra, Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek ve Recep Akdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, AK Parti ve CHP Gaziantep milletvekilleri, Şanlıurfa AK Parti milletvekilleri, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile yakınları, sevenleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cami avlusunda Yüksel'in tabutuna sarılan çocukları uzun süre gözyaşı döktü. Yüksel'in eşi Kadriye ile kızı Hayriye Yüksel'i ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin teselli etti.

Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından helallik alındı. Cenaze aracına konulan Yüksel'in cenazesi, Birecik Asri Mezarlığında toprağa verildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir