• DOLAR 32.584
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2492.462
  • ...
Yasaklı bölgeye giren 2 kişinin evinden PKK materyalleri çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçici güvenlik bölgesi olan Doğubayazıt ilçesi Derece yaylası mevkiine girişi tespit edilen 2 kişinin gözaltına alındığı, evlerinde yapılan aramada PKK materyalleri ele geçirildiği belirtildi.

Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamada, Ağrı İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında 22 Eylül günü saat bir2.35 sıralarında şüpheli bir minibüsün geçici güvenlik bölgesi olan Doğubayazıt ilçesi Ayrancı köyü Derece yaylası mevkiine girişinin tespit edildiği ifade edildi.

Köy girişinde durdurulan minibüste 2 şüpheli şahsın yakalandığı belirtilen açıklamada, minibüste yapılan aramada bir çift spor ayakkabı, birbir adet küçük tüp, bir un çuvalı içine doldurulmuş ekmek ve bir paket ağrı kesici ilaç ele geçirildiği kaydedildi.

Açıklamada, "Aynı gün yakalanan şüpheli şahısların evlerinde yapılan aramada bir adet ruhsatsız tabanca, bir adet şarjör, bir adet ruhsatsız kurusıkıdan çevirme tabanca, 27 adet fişek, bir adet terörist kıyafeti, bir adet yasak yayın kategorisinde kitap, bir adet örgütsel doküman, bir adet örgütsel fotoğraf, bir adet BTÖ'nü simgeleyen renklerde bez parçası ve bir adet dürbün ele geçirilmiştir." denildi.

Cumhuriyet Savcısının talimatı ile yakalanan şüpheli iki şahsın gözaltına alındığı bildirildi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir