• DOLAR 32.397
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2326.303
  • ...
Bingöl Basınıda Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl`de 15 Mart 2012 Perşembe günü yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

 

Bingöl Gazetesi: Kadın çiftçiler
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelen `Kadın Çiftçiler Yarışıyor` adlı bilgi yarışması bu yılda yapıldı.

 

Bingöl Olay Gazetesi: "Eğitim düzenlemesi tasarrufu artıracak"
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Eğitimle ilgili düzenlememizin tasarruf oranlarını artırıcı bir etki yapacağını düşünüyoruz" dedi.
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Devlet Bakanı Yılmaz, Dünya Bankası, Kalkınma Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı`nın birlikte düzenlediği "Yüksek Büyümenin Sürdürülebilirliği: Yurtiçi Tasarrufların Rolü" başlıklı Türkiye Ülke Ekonomik Raporu`nun tanıtım toplantısına katıldı.
Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, son 10 yılda kamu sektörünün çok doğru işler yaptığını, çok daha dayanıklı bir bünye oluşturduğunu, makro ekonomik temelleri sağlamlaştırdığını, güven ve istikrar sağladığını fakat toplam tasarruflar açısından bakıldığında tablonun bu kadar olumlu olmadığını söyledi. Türkiye`de tasarruf oranlarının gerilediğini belirten Yılmaz, bu düşüşün temel nedeninin de kamu değil özel kesim tasarruflarındaki gerileme olduğunu vurguladı.

 

Bingölün Sesi Gazetesi: Birinciler merkezden çıktı
İmam Hatip Liseleri arasında `Kur`an-ı Kerim ve Güzel Ezan Okuma Yarışması` yapıldı. Yarışma sonucunda iki dalda da Bingöl Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri birinci oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kur`an-ı Kerim ve Güzel Ezan Okuma Yarışması`nın il birinciliği elemeleri dün yapıldı. Bingöl Anadolu İmam Hatip Lisesi`nde saat 14.00`da başlayan yarışmaya Bingöl, Genç ve Solhan imam hatip liselerinden öğrenciler katıldı.
Yarışma hakkında bilgi veren Bingöl Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ömer Şahin, Türkiye genelinde hafızlık, Kur`an-ı Kerim ve Güzel Ezan Okuma yarışmalarının yapıldığını, Bingöl`de hafızlık olmadığı için bu kategoride yarışmanın yapılmadığını söyledi.

 

Bingöl Kent Haber Gazetesi: `Muhteşem Yüzyıl`a muhteşem eleştiri
SAVAŞLARDAN BAHİS YOK! HAREMDEN HÜRREM`E…
Muhteşem Yüzyıl filmine göndermelerde bulunan Tuncer, Kanuni Sultan Süleyman`ın 46 yıllık padişahlığı döneminde sadece 1,5 yıl İstanbul`da kaldığına vurgu yaparak; "Haremden Hürrem`e, Hürrem`den hareme, başka bir şey yok. 46 yıllık padişahlığın 44,5 yılı seferlerde geçmiş. Filmde hiç seferlerden bahsedilmiyor" diye konuştu.

 

Bingöl Haber 12 Gazetesi: Çevre Plani hayal mahsulü
CHP İl Başkanı Kaygalak: "Geri kalmış iller alanında İlk sırada yer alan Bingöl, çözüm reçetesi beklerken hiçbir gerçekçi bilgilere dayanılmayan hayal ürünü bir planın açıklanmıştır" dedi.

CHP Bingöl İl Başkanı Sema Kaygalak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2040 yılı hedef alınarak hazırlanan planı "Hayal mahsulü" olarak değerlendirdi. (Furkan Bingöl - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir