• DOLAR 32.517
  • EURO 34.592
  • ALTIN 2502.16
  • ...
DGS tercih işlemleri bugün sona eriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin lisans programlarına yerleştirme işlemleri için Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercihleri bugün 23.59'da sona eriyor.

Adayların tercihlerini yapmadan önce ilgili kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekiyor.

Adaylar, tercihlerini bireysel olarak İnternet aracılığıyla elektronik ortamda yapacak. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan tablolardan yararlanmaları gerekiyor.

Bir aday yalnız mezun olduğu alan ile ilgili programlar arasından, koşulları karşılamak şartıyla, Tablo-1'den en çok 30 tercih yapabilecek. Tercihlerin tümünün kullanılması zorunlu değil. Tercih bildirim işlemi gerçekleştirildikten sonra bugün 23.59'a kadar https://ais.osym.gov.tr/ internet adresinden tercihlerde değişiklik yapılabilecek.

"Tercih Süresi" bittikten sonra tercihlerde değişiklik veya iptal talep eden dilekçelerin ÖSYM tarafından işleme alınmayacağı bildirildi.

Yerleştirme sonuçlarının ÖSYM'nin internet sayfasında yayımlanacağı, adaylara belge gönderilmeyeceği kaydedildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir