• DOLAR 32.594
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2513.952
  • ...
"Sınırlar insanları ayıran yerler olmamalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl'de Kadın Emek Çarşısı'nın açılışına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, gündeme dair açıklamada bulunarak, sınırların toplumları ayıran yerler olmaması gerektiğini belirtti.  

Açılışa; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Vali Ali Mantı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Özlem Zengin, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, kurum amirleri ve davetliler katıldı.

Açılış programında konuşan Yılmaz, "Irak ve Suriye'de yaşananları hep birlikte görüyoruz. Birlik ve beraberlik olmazsa, demokrasi ilerlemezse ekonomik refah artmazsa ülkelerin ne hale geldiğini hep birlikte görüyoruz. Bizim yeni sınırlara ihtiyacımız yok, yeni sınırlar çizmeye ihtiyacımız yok sınırları farklı bir anlama kavuşturmaya ihtiyacımız var. Sınırlar insanları toplumları ayıran yerler olmamalı. Buluşturan kavuşturan yerler olmalı. Sınırlar insanların, sermayenin, bilginin, malların, hizmetlerin serbest dolaşımına engel olmamalı. Tam aksine Avrupa'da nasıl serbest dolaşıyorsa bizim bölgemizde de, orta doğuda da serbestçe dolaşabilmeli, Ortadoğu'da yaşayan insanların refahı ve özgürlüğü artmalı." dedi.

"Etnik ve mezhebi çatışmalar hiç kimseye bir fayda getirmez." diyen Yılmaz, "Etnik ve mezhebi kimlikler, dini kimlikler üzerinden bizi çatıştıranlar kaynaklarımıza el koyarlar, onları götürüp başka yerlerde başka şekilde değerlendirirler ama bize kalan sadece kan ve gözyaşı olur. Biz daha müreffeh bir Ortadoğu istiyoruz. İnsanların kimliklerini sonuna kadar yaşadığı, bu konuda özgürlüklerin sonuna kadar tanındığı ama kimlik siyaseti yapılmayan kimlikler üstünden insanların çatışmadığı bir Ortadoğu istiyoruz. Biz çokluk içinde birlik istiyoruz. Farklılıkların bir arada yaşadığı çoğulcu toplumlar olmak istiyoruz. Bunu da kadını ve erkeğiyle hep birlikte başarmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Programda konuşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Özlem Zengin de "Burada yapmamız gereken kendi içimizde var olan bu kardeşliği bir şey yapma gayretini muhafaza etmektir. Türkiye'nin dört bir tarafından buraya toplanan kadınlar aslında Bingöl'e daha iyi ne yapabiliriz, kadınlar olarak nasıl daha büyük bir katkı verebilir bunun müzakeresi yapmak ve elbette hayata geçirmek için buradayız." dedi.

Daha sonra programa katılan Bingöl Valisi Ali Mantı ve Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi birer konuşma yaptılar.

Program, Kadın Emek Çarşısı'nın açılış kurdelesinin kesilmesiyle sona erdi. (Nihat Kanat-İLKHA) 
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir