• DOLAR 32.374
  • EURO 35.033
  • ALTIN 2326.03
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, gıda sektörünün sürdürülebilir rekabet üstünlüğüne katkıda bulunmak ve firmaların ihracatlarını artırmak adına çalışmalarını sürdürüyor. BTSO, gıda sektörüne yönelik iki önemli organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba`nın katılımlarıyla 4. Bursa Uluslararası 28-29 Eylül tarihlerinde Gıda Kongresi`ni gerçekleştirecek olan BTSO, 27 Eylül-1 Ekim tarihlerinde ise Ekonomi Bakanlığının destekleriyle yürüttüğü Gıda UR-GE`si kapsamında ise gıda sektörüne yönelik Bursa`daki en geniş katılımlı alım heyeti organizasyonunu düzenleyecek.

25 ÜLKEDEN 200`ÜN ÜZERİNDE ALICI BURSA`YA GELİYOR

Gıda Kongresi`yle eş zamanlı olarak düzenleyecekleri alım heyeti organizasyonunda ise başta Avrupa ve Körfez ülkeleri olmak üzere 25 ülkeden 200`ün üzerinde alıcıyı Bursalı firmalarla buluşturacakları bilgisini veren Başkan Burkay, organizasyonun Bursa`da gıda sektörüne yönelik bugüne dek düzenlenen en geniş katılımlı alım heyeti organizasyonu olacağını söyledi.

Türkiye`nin 2023 yılı gıda sektörü için belirlediği 40 milyar dolar`lık ihracat hedefi doğrultusunda Bursa`nın öncü kentlerden biri olmasını arzuladıklarını belirten Burkay,

“Bu amaç doğrultusunda başlattığımız Gıda UR-GE projemiz kapsamında, ‘Bursa Food Point` kurumsal markası altında bir araya gelen sektör temsilcilerimizle çok değerli işlere imza atıyoruz. İlkini Nisan ayında düzenlediğimiz ve sektörümüzün ihracatına önemli bir ivme kazandıran alım heyeti organizasyonumuzun ikincisini çok daha geniş bir katılımla gerçekleştireceğiz. Aralarında Midway Supermarkets, Bin Dawood, Elite Fancy Food ve Seashore Group gibi gıda sektörünün dev firmalarının da yer aldığı 200 yabancı alıcıyı firmalarımızla bir araya getireceğimiz organizasyonumuzun yeni ticari bağlantıların önünü açacağına inanıyorum” diye konuştu.