• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman yerel gazetelerinde 15 Mart 2012 Çarşamba günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;
 
Batman Basın.Com; `Kozluk`ta Feci Kaza: 2 Ölü`
Batman`ın Kozluk ilçesinde mazot tankerinin virajı alamayıp dereye uçmasıyla meydana gelen kazada, 2 kişi hayatını kaybetti.
 
`Halepçe Katliamını Nefretle Kınıyoruz`
Mustazaflar Cemiyeti Genel Başkanı Abdurrahman Cens, Halepçe Katliamının yıldönümü münasebetiyle yaptığı açıklamada, başta Halepçe olmak üzere tarih boyunca Müslüman Kürt halkına yapılan tüm katliam, soykırım, asimile ve zulümleri nefretle kınadıklarını kaydetti.
 
Batman Gazetesi; `Vali ve Başkanvekili Silopi`de`
Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) 2012 yılı 2. olağan Yönetim kurulu Valimiz Ahmet Turhan Başkanlığında toplandı.
 
`SODES Başvuruları Uzatıldı`
Her yıl onlarca projenin geçtiği SODES başvurularının 2012 yılı kayıtları yoğun istek üzerine bir hafta uzatıldı.
 
Batman Postası; `Sağlıkçılar "Tıp Bayramını" Kutlamadı!`
14 Mart tıp Bayramı nedeniyle basın açıklaması düzenleyen SES Batman Şubesi ve Batman Tabip Odası, hükümetin sağlık po6litikaları nedeniyle 14 Mart Tıp Bayramı`nı kutlamayacaklarını açıkladılar.
 
`Halepçe Katliamı İnsanlık Tarihinin En Acı Örneklerinden Birisidir`
Halepçe Katliamı`nın 24. yıldönümü münasebetiyle bir açıklama yapan Mazlum Der Batman Şube Başkanı Avukat Murat Çiçek, Halepçe katliamının insanlık ve medeniyet tarihinin en bariz ve en acı örneklerinden birisi olarak insanların belleğine kazındığını kaydetti.
 
Batman Barış Gazetesi; `Hasankeyf`te Küresel Eylem!`
Batman`ın Ilısu Barajı altında kalacak tarihi Hasankeyf İlçesi ile ilgili Doğa Derneği`nin yaptırdığı ankette, Hasankeyflilerin, yeni yapılan yerleşim yerine taşınmak istemedikleri sonucu ortaya çıktı.
 
`Aile Boyu Eylem`
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Bölge Müdürlüğü`nde çalışan özel güvenlik personeli, kuruma yeni alınacak güvenlikçilerle kuraya dahil edilmelerine tepki gösterdi.
 
Batman Mezopotamya Gazetesi; `Milyar Salâvat Kampanyasına Yoğun İlgi`
"Her gül bir salâvat, her gün bin salâvat Hz. Muhammed`e (s.a.v.) milyar salâvat" kampanyasına çocuk, yaşlı herkes kampanyaya destek veriyor.
 
`7 Gün / 24 Saat Hizmet`
Batman Valiliği`nde yapılan açıklamada, Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi bünyesindeki Arama ve Kurtarma Ekibinin 7 gün/ 24 saat sürekli hizmet vereceği ifade edildi.
 
Batman Pusula Gazetesi; `Nasıroğlu, `185 Aile Mağdur Edilmemeli`
Batman TPAO`da yaklaşık beş yıldır çalışan 185 özel güvenlik görevlisinin işten çıkarılıp tekrar kuraya tabi tutulmasına bir tepki de BATSO Başkanı Osman Nasıroğlu`ndan geldi.
 
`Salâvat Kampanyası Zikirmatik Satışlarını Patlattı`
Peygamber Sevdalıları Platformunun başlattığı Hz. Muhammed`e milyar salâvat kampanyası nedeniyle Kozluk`taki Zikirmatik satışlarında patlama yaşandı.
 
Batman Doğuş Gazetesi; `Kara: Bayramı Sorunların Gölgesinde Kutluyoruz`
Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı İbrahim Kara 14 Mart Tıp Bayramı nı bu yıl da sağlık çalışanlarının çözüm bekleyen sorunları gölgesinde kutladıklarını belirterek, sağlıkta örgüt geliştirme süreçlerinde tüm taraflarla bir araya gelinerek, ortak akıl ile hareket edilmesi gerektiğini kaydetti.
 
Batman Medya Gazetesi; `Tehditle Para Topladılar`
Batman`da silah ve tehditle para temin ettikleri iddiasıyla iki kişi tutuklandı.
 
Batman Umut Gazetesi; `Epilepsi Hastası Çocuğun Yaşam Mücadelesi`
Batman`ın Kozluk İlçesi`nde Hasan Baran (16) 1,5 yıldır geçirdiği amansız hastalık yüzünden yaşam mücadelesi veriyor. Tam teşekküllü bir hastanede fizik tedavi uygulandığında çocuklarının iyileşeceğini söyleyen aile yardım bekliyor.
 
Batman Çağdaş Gazetesi; `Çanakkale sergisine ilgi`
Batman Emniyet Müdürlüğü`nün "Bütün Batmanlıları Çanakkale`ye götüremiyorsak, Çanakkale`yi Batman`a getiriyoruz" adlı sergisi öğretmenevi karşısındaki alanda sürüyor. Pazar günü açılışını Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Vali Ahmet Turhan ile kalabalık bir davetli topluluğun katıldığı sergiye öğrenciler ilgi gösteriyor.
(Halid Coşkun - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir