• DOLAR 32.553
  • EURO 35.494
  • ALTIN 2330.477
  • ...
Batman`da gençlik güne namazla başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan Gençlik Merkezi koordinesinde gençler sabah namazlarında buluşmaya devam ediyor.

Kentin farklı noktalarındaki camileri dolaşarak gençlerin namaza teşvik edilmesi ve sabah namazlarının öneminin kavraması için düzenlenen 'Sabah Namazı Buluşmalarına' her geçen gün ilginin arttığı belirtildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Eren, Gençlik Merkezi Müdürü Musab Baran ve O. Veysel Özdaş ve yaklaşık 120 kişilik gençlik grubu ile Masumiye Camisinde okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından birlikte sabah namazı kıldılar.

"Namaz dinin direğidir"

Namaza küçük yaşlarda başlanması gerektiğine dikkat çeken İl Müdürü Halil Eren, "Namaz İslam dininin direğidir. En makbul ibadet gençlikte yapılan ibadettir." dedi.

Namaza erken yaşta başlanılması gerektiğini vurgulayan Eren, "Bizler Gençlik Merkezi olarak gençlerimizi erken yaşta namaz kılmaya ve namazın önemine dikkat çekmek için Sabah Namazlarında buluşturuyoruz. Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzün koordinesinde bu tür programlarımızı sıklaştıracağız. Allah tüm gençlerimizin namazlarını kabul etsin inşallah." diye konuştu.

Programda sabah namazının faziletlerinden bahseden Cami İmam Hatibi Abdülkerim Tanrıkulu; "Sabah vaktinin müminler için çok önemli bir vakittir. Namaz Allah'la konuşmaktır, buluşmaktır. Fatiha da Allah ile diyalogdur. Namaz Rabbimiz ile günde 5 defa bulaşmaktır. Gençler sakın namazı ertelemeyin. İbadetin en güzel vakti gençliktir." diye gençlere tavsiyede bulundu.

Bu tavsiyelerden sonra Gençlik Merkezinin hazırlamış olduğu çorba ikramı ile program son buldu. (İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir