• DOLAR 32.386
  • EURO 35.098
  • ALTIN 2326.487
  • ...
Batman`da 15 yıllık kan davası barışla sonuçlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'ın Gercüş (Gercews) ilçesine bağlı Akyar (Mervanîyê) köyünde Varol ve Sincar aileleri arasında 15 yıl önce bir kişinin ölümüyle başlayan kan davası barışla sonuçlandı.

2002 yılı tarihinde başlayan kan davası, bölge âlimleri ve kanaat önderlerinin büyük çabası neticesinde bugün gerçekleşen barış ile Varol ve Sincar aile bireyleri birbiriyle kucaklaştı.

Tarafların anlaşması uzlaşması üzerine, öğleden sonra Akyar (Mervanîyê) köyünde köy meydanında barış programı düzenlendi.

Düzenlenen programa, Gercüş eski Belediye Başkanı Şirin Ekmen, bölgenin kanaat önderleri, âlimler, ailelerin akrabaları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Gercüş eski Belediye Başkanı Şirin Ekmen, barış ortamında yaşamanın önemine vurgu yaptı.

Aileler arasında yapılan barışın çok anlamlı olduğunu vurgulayan Ekmen, "Bugün bizim için çok önemli bir gündür. Daha önce Vural ve Sincar ailesi arasında istenmeyen bir hadise yaşanmıştı. Allah rahmet etsin, çıkan hadisede biri hayatını kaybetmişti. Seydalarımız ve kanaat önderleri sayesinde bu barışı sağladık. Sincar ve Vural ailesi barışı kabul ettiler ve onları barıştırdık. İnşallah artık bu bölgede bir daha böyle durumlar yaşanmaz." temennisinde bulundu. 

Düzenlenen barış töreni, kan davalı ailelerin büyüklerinin Kur'an-ı Kerim'in altından geçerek, birbirine sarılmasının ardından verilen yemek ile sona erdi. (M. Fatih Akgül - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir