• DOLAR 32.379
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.667
  • ...
Muş`ta "Aile Okulu" semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş'ta din görevlilerine ve eşlerine yönelik "Aile Okulu" semineri düzenlendi.

Muş İl Müftülüğü tarafından Muş Gençlik Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen seminere din görevlileri ve eşlerinin yanı sıra; Muş Belediye Başkanı Feyat Asya ve Muş İl Müftüsü Alettin Bozkurt da katıldı.

Programda din görevlileri ve eşlerine hitaben kürsüye çıkarak bir konuşma yapan emekli Baş Vaiz Mustafa Akgül, "Kur'an ve Sünnet Perspektifinde Aile Olmak ve Aile Kalmak" konulu konuşmasını yaptı.

Akgül, ailede dini değerler, fıkhi meseleler, eşler arası iletişim, ailede çatışma ve çözüm yolları, aile ve İnternet, çocukluk döneminde din ve değer eğitimi, çocuğa mahremiyet bilinci kazandırmak ve ergenlik döneminde gençlerle iletişim konularında katılımcıları bilgilendirdi.

Ailenin dini konularda çocuğa örnek olması gerektiğini belirten Akgül, "Her çocuğun gelişim safhaları arasında teknik olarak 'bir kayıt ve taklit' dönemi vardır. Ne duyarsa onu söyler; ne görürse, onu yapar. Çocuk eğitiminde de örnek hareketlerin son derece önemli yeri vardır. Çocuk kendisine öğretilen, tavsiye edilen davranışların bir örneğini yakın çevresinde, özellikle ailesinde görmek ister. Bu, onun için bir öğrenme kolaylığı olduğu gibi, ikna ve tatmin olması için de bir ihtiyaçtır. Bir çocuk için aile ortamı hayat prensiplerinin kazanıldığı bir yerdir. Bütün karakter özellikleri burada oluşacak, olumlu veya olumsuz davranışları aile ortamında kazanacaktır. Anne-baba ve diğer aile büyüklerinin hâl ve hareketleri, bir çocuk için birer davranış örneklerini oluşturmaktadır. Anne-baba, çocuğunun nasıl olmasını istiyorsa ve ondan neler bekliyorsa, öyle yaşamak ve davranmak zorundadır. Anne-babanın olumlu davranışları, söz ve ikazlarından daha etkilidir! Bu noktada anne-babanın çocuğa söylediği hususları kendilerinin yerine getirmesi de son derece önemlidir." dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Muş İl Müftüsü Alettin Bozkurt ise seminerin önemine değinerek, "Bu seminer ile modern hayatın akışı içerisinde değerlere uygun aile modelinin oluşturulması, aileyi devam ettirebilmek için sevgi ve saygı temellerinin İslami çerçeveler içinde ayakta tutulması, aile bireylerine etkili iletişim becerilerinin kazandırılması, evlilik konularında yanlış bilinenler hakkında eğitim verilerek sağlıklı ailelerin temellerinin oluşturulması, boşanma ile ilgili doğru bilgilendirme yapılarak tarafların bu süreci en az hasarla tamamlamalarının yardımcı olunması hedeflendi." şeklinde konuştu.

Bozkurt ayrıca, düzenlenen "Aile Okulu" seminerinin 2 gün boyunca süreceğini belirtti. (Ayetullah Tarhan - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir