• DOLAR 32.331
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2299.603
  • ...
Emekli Orgeneral Ergin Saygun Tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Hakkında yakalama kararı bulunan Balyoz davası sanığı eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ergin Saygun için tutuklandı.

İstanbul Merkez Komutanlığı`nda görevli subaylar ve korumaları ile birlikte 15:00 sularında Beşiktaş`taki adliyeye gelen Saygun, hakimlerin bulunduğu kata çıkarıldı.

Ergin Saygun hakkında Adli Tıp Kurumu geçtiğimiz günlerde `cezaevinde kalmasına engel yok` yönünde rapor vermişti. Rapor, Balyoz davasına bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi`ne ulaştı.

Mahkeme, raporu Saygun`un tedavi gördüğü GATA`ya göndererek gereğinin yapılmasını istedi. Saygun`un bu rapor doğrultusunda İstanbul Haydarpaşa`daki GATA`dan taburcu edildikten sonra Beşiktaş`taki İstanbul Adliyesi`ne geldiği öğrenildi. Saygun`un bastonla yürüdüğü gözlendi. Saygun hakkında yakalama kararı verilen İstanbul Özel Yetkili 10. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin huzuruna çıkarıldı.

İstanbul Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi, hakkında yakalama kararı bulunan emekli Orgeneral Ergin Saygun`un tutuklanmasına karar verdi.

SAYGUN`UN KIZI AÇIKLAMA YAPTI

Saygun`ın kızı Ece Saygun ise yaptığı basın açıklamasında babasının sağlık durumuyla ilgili İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı`nca hazırlanan sağlık raporunun basın yayın organlarında eksik yayınlandığını belirtti. Bu eksikliğin yanlış yorumlara neden olacak nitelikte olduğunu söyledi.

Saygun, babası Ergin Saygun hakkındaki Adli Tıp Kurumu`nun sonuç bölümünde, "Fethi oğlu 1946 doğumlu Ergin Saygun`un mevcut bulguları ile hastanede yatarak tedavi görmesini gerektirir bir hastalığının tespit edilmediği, diyeti, tedavisi ve poliklinik kontrollerinin sağlanarak cezaevi şartlarında infazına devam edilebileceği, durumunda değişiklik olması halinde yeniden değerlendirme yapılabileceği oy birliği ile mütalaa olunur" ifadelerinin yer aldığını belirtti.

Ece Saygun, babasının yaşayabilmesi için gerekli olan bu kontrollerin sağlanıp sağlanmadığını yakından takip edeceklerini vurguladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir