• DOLAR 32.525
  • EURO 34.746
  • ALTIN 2487.904
  • ...
SON DAKİKA
Merhum Akif İçin Gıyabî Cenaze Namazı Kılındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yusuf El-Karadavi'nin Evinde Muhammed Mehdi Akif İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi'nin evinde eski Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Mehdi Akif için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Karadavi'nin evinde kılınan cenaze namazında eski Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, Mısır muhalefetinden bazı isimler ve din adamları da hazır bulundu.

Karadavi, yaptığı açıklamada, "Mısır rejimi, Akif için kalabalık bir cenaze töreninin olmasını engelledi ancak dünyanın çeşitli yerlerinde milyonlar gıyabi cenaze namazı kıldı." dedi.

Karadavi, "İstanbul'da, Gazze'de, Mescid-i Aksa'da ve dünyanın diğer yerlerinde Müslümanlar, Akif için gıyabi cenaze namazı kıldı." ifadesini kullandı.

Mısır Vakıflar Bakanlığı, ülkedeki camilerde önceden izin alınmadan gıyabi cenaze namazı kılınmasını yasaklamıştı.

Gaziantepte de Müslümanlar Akif'i Unutmadılar

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından, İhvan Rehberlik Konseyi Eski Başkanı Akif'in kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmesinden dolayı Gaziantep Ulu Camii'de ikindi namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı.

Anadolu Gençlik Derneği tarafından organize edilen basın açıklaması ve gıyabi cenaze namazına çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. AGD Gaziantep Şube Başkanı Özcan Fidan bir basın açıklaması yaptı.

Fidan, Hasan El Benna'nın cenazesinde olduğu gibi Muhammed Mehdi Akif'in de cenaze namazına halkın katılmasına müsaade edilmediğini ve defin işlemlerinin ise sadece aile bireyleri tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

Fidan, "İslam dünyasının önemli ve öncü şahsiyetlerinden, İhvan-ı Müslimin'in Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Mehdi Akif, dün kaldırıldığı hastanede hakka yürümüştür. Cenabı Allah cihadını kabul, şahadetini kutlu eylesin." dedi.

Şehid Akif'in uzun yıllardır tutuklu olduğunu hatırlatan Fidan, "89 yaşındaki Merhum Mehdi Akif, Mısır'da uzun zamandır cezaevinde tutuklu bulunuyordu. Bu sabah sağlık durumunun kötüleşmesinin ardından nakledildiği Kasr el-Ayni Hastanesinde emaneti onurlu bir şekilde sahibine teslim etti. Merhum Şehit Hasan El Benna'nın cenaze namazında olduğu gibi Mehdi Akif'in de cenaze namazına halkın katılmasına müsaade edilmedi ve defin işlemleri ise sadece aile bireyleri tarafından gerçekleştirildi. Buna karşın İslam coğrafyasının dört bir yanında, bugün burada olduğu gibi Merhum Mehdi Akif'in gıyabi cenaze namazı kılındı ve kılınacak." ifadelerini kullandı.

Akif'in biyografisini okuyan Fidan, insanın ölümlü olduğunu, dünyanın farklı noktalarındaki Müslüman ülkelerde yaşanan olayların İslam birliğinin, kardeşlik hukukuna riayet etmenin önemini gösterdiğini söyledi.

Fidan açıklamasının devamında, "Merhum Akif'te Merhum Erbakan Hocamız gibi ömrünü İslam Birliği için adayan bir şahsiyet oldu. İnşallah mükafatını da Livaül Hamd sancağının altında efendimiz ile birlikte olarak alacaktır. İnsan ölümlüdür. Allah'tan geldik ve şüphesiz O'na döneceğiz. Bir ömür ardından gidilecek en güzel dava İslam Birliği davasıdır. Yeryüzündeki ifsat ve talanın son bulması Müslümanların bir araya gelip imar ve ıslah için çalışmasıyla mümkün olacaktır." diye konuştu.

Yapılan duanın ardından toplanan kalabalık sessiz bir şekilde dağıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir