• DOLAR 32.382
  • EURO 35.117
  • ALTIN 2326.289
  • ...
Meteoroloji`den Bahar Müjdesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye son yılların en sert kışını yaşadı. Dondurucu soğuklar, aşırı kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. "Havalar ne zaman ısınacak" derken, bahar müjdesi Meteoroloji` den geldi.

Önümüzdeki hafta yurt genelinde bahar havası hakim olacak. Ancak bu hafta yağışlar etkisini sürdürecek.

Cumaya Kadar Yağış Var

Meteoroloji Uzmanı Halit Sivuk, "Perşembe ülkenin neredeyse tamamında yağışlar var. İzmir`den başlayıp Adanay`a ulaşan Ege ve Akdeniz kıyılarında yağış beklenmiyor. Onun dışında ülkenin genelinde yağışlar var ve bu yağışlarında büyük bir çoğunluğu kar yağışı şeklinde olacak" diye konuştu.

Cuma günü yağışlı hava doğuya kayıyor.

 Meteoroloji Uzmanı Sivuk, cuma günü için "Marmara, Ege ve Akdeniz`de yağış etkisini kaybedecek diğer tüm bölgelerde yağış var ve bu yağışların çoğu kar şeklinde olacak" dedi.

Sıcaklıklar 6-10 Derece Artacak

Hafta sonu yağışlar tüm yurtta etkisini yitirecek, bahar havası kendini gösterecek. Pazar gününden itibaren sıcaklıklar 6 ila 10 derece artacak.

Meteoroloji Uzmanı Sivuk, "Pazar günü sıcaklık ciddi anlamda artıyor. Pazar ve Pazartesi ülke genelinde yağış beklenmiyor. Yeni haftaya yağışsız başlıyoruz ve artık bahar müjdesini verebiliriz. Yeni haftaya bahar havasıyla başlıyacağız" şeklinde konuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir