• DOLAR 32.333
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2282.641
  • ...
Klavye uygulamasından `kredi kartı` itirafı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birçok kullanıcı mobil cihazların işlerim sistemleri ile birlikte gelen klavyeleri beğenmeyerek daha kullanışlı ve fonksiyonlu klavyelere yöneliyor. Buda üçüncü parti uygulama geliştiricilerin ve dolandırıcıların iştahını kabartmaya yetiyor.

Yapılan araştırmaya göre Google Play Store'da yer alan GO Klavye uygulaması da bu tarz bir haber ile çalkalanıyor. Hatta GOMO Dev Ekibi tarafından geliştirilen uygulamanın içeriğinde, "Kredi kartı bilgileri de dahil olmak üzere kişisel bilgilerinizi hiçbir zaman toplamayacağız" yazıyor. Bu durumunun ne kadar doğru olduğu ise henüz bilinmiyor. Çünkü uygulama kimliğinize, telefon görüşmelerinizi gösteren verilere erişim ve telefonunuzdaki mikrofona erişim izni istemesi, söz konusu durumu bir hayli şüpheye düşürmeye yetiyor. Hatta uygulama e-posta hesabınız, telefonun ekran boyutu, Android sürümü, yapı ve cihaz modeli gibi sunucu bilgilerine gönderiyor.

Tüm kişisel özel bilgilerimizden sosyal hesaplarımıza, mobil bankacılık bilgilerimizden tüm kurumsal hesaplarımıza kadar mobil cihazlara taşındığı bu dönemde her şeyi tuşladığımız klavye uygulamasını bu denli erişim iznine sahip olması kullanıcıları büyük bir güvenlik zafiyetine düşürmeye yetiyor.

Durum bu denli tehlikeli olunca uzmanlar söz konusu GO Klavye uygulamasının kullanılması durumda tüm kişisel verilerinizin depolanarak çalınmasını muhtemel görüyor.

(yenişafak)

Bu haberler de ilginizi çekebilir