• DOLAR 32.397
  • EURO 35.094
  • ALTIN 2326.936
  • ...
Cenazesi de Rehberi Gibi Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

Mısır'ın başkenti Kahire'de tutukluluğu sırasında 89 yaşında vefat eden eski Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Mehdi Akif'in cenazesi defnedildi.

Akif'in savunma heyeti başkanı Abdulmunim Abdulmaksut,  Akif'in naaşının, hastanenin mescidinde kılınan cenaze namazını müteakip Kahire'deki El-Vefa ve El-Emel Kabristanında "gece yarısı" defnedildiğini söyledi.

Emniyet güçlerinin gecenin ilk saatlerinde düzenlenen cenaze törenine katılmak için sadece 4 kişiye izin verdiğini belirten Abdulmaksut, "Polis, mezarlık çevresinde güvenlik çemberi oluşturdu. Cenaze törenine katılmak için sadece bana, eşine, kızına ve torununa izin verildi. Sınırlı sayıda akrabası da kabristan dışında bekletildi." dedi.

Öte yandan, Akif'in kızı Alya, cenaze töreninin ardından kendisine ait Facebook hesabından, "Şehadet istedi ve kabul oldu. Rabbim bize ayrılığın sabrını versin." mesajını paylaştı.

Aileye yakın kaynaklar, emniyet güçlerinin cenazenin defin işlemlerinin bu gece yapılması yönünde Akif'in avukatına talimat verdiğini bildirmişti.

Merhum Akif`de Aynı Rehberi El-Benna Gibi Birkaç Kişi Tarafından Defnedildi

12 Şubat 1949 tarihinde  Müslüman Kardeşler Cemaati`nin kurucusu ve ilk imamı olan Şehid İmam Hasan El-Benna şehid edildiğinde, babası Ahmed Abdurrahman el-Benna daha sonra oğlunun cenazesini şu şekilde anlatmıştı:

“Cenazeyi gece sabah namazına yakın, kimseye göstermeden getirdiler, defne hazırlama işini gören kimselere bile izin vermedikleri için çocuğumu kendim hazırladım, tabuta yerleştirdim ancak tek başıma taşıma imkanım yoktu. Polisten yardım istedim kabul etmediler. Taşıyacak birkaç kişiye izin vermelerini teklif ettim onu da reddettiler ve ‘sen ve kadınlar taşısın` dediler. Sokaklar tenha idi, kadınların omuzlarında cenaze taşındı, Kaysun camiine geldiğimizde kimseler yoktu, camiin görevlilerini bile oradan uzaklaştırmışlardı. Çocuğumun cenaze namazını kılmak üzere önünde durduğum zaman gözlerimden yaşlar boşandı; bunlar yaş değil, insanlara rahmeti ulaşsın diye Rabbime yönelmiş niyazımdı. Namazdan sonra onu İmam Şafii kabristanına taşıdık, defnettik ve ağlayarak evimize döndük.”

Ey Muhammed Mehdi Akif! Ey zulümlere şahitlik eden ve zulüm altında şehid olan büyüğümüz! Allah`ın selamı rahmeti ve bereketi üzerine yağmur gibi yağsın! Yüce Rabbimiz yaşlı ve hasta bedenine şehadet şerbeti ile ab-ı hayat içirsin. Ailene, sabırlarından dolayı hem dünyada hem ahirette en güzel mükâfatları versin. Ve senden sonra bizleri İslam`ın aziz şehitlerinin yolundan ayırmasın…

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir