• DOLAR 32.325
  • EURO 35.095
  • ALTIN 2282.007
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Ekonomi Bakanlığı tarafından Tavan fiyat uygulamasına rağmen zorunlu trafik sigortası primlerinin halen vatandaşa yüksek geldiğini de vurgulayan Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Zorunlu trafik sigortası primlerinin düşmesi kazaların azalmasından geçiyor. Kazaların azaltılmasına ilişkin hükümet ve ilgili bakanlıklar tarafından atılan olumlu adımlar toplumun tüm kesimleri bir araya gelerek ortak politikalar üretmelidir' diye konuştu.

Ufak Tefek Kazalar Rapor Edilmemeli

Sigorta şirketlerinin trafik kazaları nedeniyle ödenen hasarın miktarına bakmayıp kaza sayısının istatistiğini tuttuğunu ifade eden Palandöken, 'Şehir içindeki küçük çaplı trafik kazalarında vatandaşımız çoğu kez bilinçsizce hareket ederek sigorta şirketinden tazminat alma yolunu tercih ediyor. Oysa ufak tefek hasarların olduğu kazalarda, aracın tamir masrafı, sigorta priminin artışından daha düşük kalabiliyor. Bu nedenle çok küçük çaplı hasarlarda vatandaşlar hemen sigorta şirketine başvurmak yerine hasarın bedelini ve sigorta priminin ne kadar artacağını çok iyi araştırmalılar' sözlerine yer verdi.

Ticari Araçlar Tdecrübeli Şoförler Tarafından Kullanılmalı

Trafikte diğer taşıtlara göre çok daha uzun süre kaldığı için kaza riskinin ticari araçlarda daha yüksek olduğunun altını çizen Palandöken, 'Ticari araçlarda kaza riski diğer taşıtlara göre daha yüksek. Bu nedenle ticari araç sahipleri araçlarını kullanacak şoförleri çok iyi seçmeliler. Özellikle şoförlük eğitimi olan ve tecrübeli şoförlerin seçimi çok önemli. Ticari araç şoförlerinin normal ehliyet sahibi olanlara göre daha uzun süreli ve detaylı bir eğitimden geçmeleri gerekiyor. Bu eğitimler kaza sayısını da azaltacağı gibi insan canını da koruyacaktır' şeklinde konuştu.