• DOLAR 32.492
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2496.438
  • ...
Yapımı tamamlanan okulun eğitime açılmamasına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te 3 yıl önce yapımı tamamlanan ve aradan geçen bunca yıla rağmen de bir türlü eğitim ve öğretime başlanılmayan Gazikent Anadolu Lisesi, hizmet vermeyi bekliyor. 2015-2016 eğitim öğretim yılında eğitime açılması beklenen ve aradan geçen 3 yıla rağmen eğitime açılmayan lise velilerin ve öğrencilerin tepkisine neden oldu.

Şehitkamil ilçesinin Gazikent Belkıs Mahallesi'ndeki Gazikent Anadolu Lisesi 3 yıldır hizmete açılmayı bekliyor. 2017-2018 eğitim sezonunun ilk döneminde faaliyete geçeceği belirtilen okulun bu sene de eğitime açılmaması mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. Okulda öğrenim görmeyi umut eden öğrenciler, evlerine en yakın okul olan 2 bin metre uzaklıktaki Haci Sani Konukoğlu Lisesine gitmek zorunda kaldı.

3 yıl önce yapımı tamamlanan Gazikent Anadolu Lisesinin hizmete açılmayınca madde bağımlılarının mekanı haline geldiğini ve okula zarar verdiklerini ileri süren mahalle sakinleri, bir an önce bu okulun hizmete açılmasını istediklerini belirttiler.

Çok yüksek meblağlarla yapılan okulun hizmete açılmamasına tepki gösteren mahalle sakinlerinden Mehmet Özlü, evlerinin yanı başında okul olmasına rağmen, çocuklarını evlerinden kilometrelerce uzakta olan okullara servis ücreti vererek göndermek zorunda kaldıklarını söyledi.

3 yıldır bu okulun faaliyete geçmesini beklediklerini, ancak bir türlü okulun eğitime açılmadığını ifade eden Özlü, "Bu okul 3 yıldır bu şekilde tamamlamış ama bir türlü faaliyete geçmiyor. Gördüğünüz gibi hep görüntü kirliliği var. Ciddi masrafla yapılan bu okul atıl bir şekilde duruyor. Buraya taşındığımızda büyük bir ümitle çocuklarımız bu okulda eğitim alır dedik. Ama 3 yıldır bu şekilde boş kaldı." dedi.

Okulun camlarının taşlanarak kırıldığını ve duvarlarına ise uygun olmayan çok çirkin yazılar yazıldığını belirten Özlü, "Okul tinercilerin mekanı oldu. 3 yıldır bu okulun faaliyete geçmesini bekliyoruz. Ama bir türlü faaliyete geçmedi. Bu okulun yapımı için milyarlarca para harcanmış. Ama para çöpe atılır gibi okul boş olarak bekletiliyor. Şimdi bu okulda eğitim verilse buralar canlanır ve bu mahallenin de sakinleri çocukları bu okula gider, servis ücretli olmaz. Çocuklarımız aşağıdaki okullara gönderiyoruz. Dibimizde okul var. Ama çocuklarımızı başka okullara gönderiyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu okulun bir an önce açılması ve faaliyete geçmesi gerektiğini belirten Özlü, "Bu okul için bu kadar masraf yapılmış. Gördüğünüz gibi okulun duvarları hep çizilmiş ve içi de harabe olmuş. Okul faaliyete geçmeden harabeye dönmüş. Bu kadar para çöpe gitmiş oldu. Mahalle sakinleri çocuklarını bu okula göndermek yerine başka okullara gönderiyorlar. Yetkililerin bu okulun üstünde durmaları lazım. Para mı çok, bu okulu unuttular mı? Böyle yapıp bırakıyorlar. Bu okul bir an önce açılsa herkes çocuklarını bu okula gönderir. Bu okulda boş yere burada böyle kalmaz." şeklinde konuştu.

Her eğitim-öğretim yılı başladığında okulun faaliyete geçmesini beklediklerini, ancak bu seneki eğitim-öğretim yılında da okulun eğitime açılmadığını belirten İlyas Ezer de, "Bu okul 2-3 yıldır tamamlanmış. Ama bu şekilde boş duruyor. Bizim çocuklarımızda servislerle başka okullara gidiyor. Diğer okullarda da yer olmadığından dolayı çocuklarımızın kiminin sabahçı kimisini de öğlenci yapmışlar. Çocuklarımız 50'şerli sınıflarda eğitim alıyorlar, mağdur oluyorlar. Derslerinde verimli olamıyorlar. Okul bitmiş. Her eğitim-öğretim yılı başladığında bu sene faaliyete geçer diye bekliyoruz. 3 yıl oldu, 3 yıldır bekliyoruz ki bu okul faaliyete geçsin. Buradan Milli Eğitim Bakanlığından ricamız bir an önce bu okulun faaliyete geçmesini istiyoruz. Çünkü çocuklarımız mağdur oluyor." dedi.

Ezer, "Her hangi tam bir bilgimiz yok. Mahalle muhtarı bu sene faaliyete geçeceğini söyledi. Her halde birkaç eksikliği var. Ama dışarıdan gözüken hiçbir şey yok. Okul bitmiş durumdadır. Fakat bir türlü de faaliyete girmedi. Artık öğretmen eksiğimi var, okulda mı bir eksiklik var, biz bilmiyoruz. Yetkililerin bu durumu araştırmasını istiyoruz. Bu okulun bu şekilde boş yere durması yazık. Bu bizim vergilerimizle yapılan bir okuldur. Bu okulun bizler bir an önce faaliyete geçmesini talep ediyoruz. Çocuklarımızın da mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz. Gördüğünüz gibi okul boş olduğundan dolayı üzerine de türlü türlü yazılar yazılıyor. Camları kırılıyor. Okul kullanılmadan harabeye döndü."diyerek tepki gösterdi.

Yapımı tamamlanan okulun 3 yıldır eğitime açılmamasına tepki gösteren Ömer Naimoğlu da, bir türlü okulun eğitime açılmamasından dolayı da mahalle sakinlerinin çocuklarını evlerinden kilometrelerce uzakta olan okullara göndermek zorunda kaldıklarını belirtti.

Naimoğlu, "Bu semt Gaziantep'in en büyük semtlerinden Gazikent semti. Bu okulun yaklaşık 3 yıldan beri her yeni eğitim-öğretim döneminde açılacağı söyleniyor. Ama ne yazık ki 3 yıl geçmesine rağmen beklediğimiz halde bir türlü bu okul açılmadı. Bundan dolayı gerek yakınlarımız gerekse çevremizdeki kardeşlerimiz ve arkadaşlarımız bu okulun açılmasını dört gözle bekliyorlar. Bu okul açılmadığı için bu mahallede ikamet eden aileler çocuklarını farklı ve uzaklardaki okullara gönderiyorlar. Bu okul yeni yapılmış olmasına rağmen bir türlü eğitime açılmadı. Yetkililerden bir an önce bu okulun açılmasını ve öğrencilerin okullarına kavuşması için yardımcı olmalarını istiyoruz. Bu mağduriyetin de bir an önce giderilmesini istiyoruz. Bu sene açılır diye bir ümidimiz vardı. Ama bu sene de bizim bu isteğimiz gerçekleşmemiş oldu. Bu yılda bu mağduriyeti yaşayacağız gibi görünüyor." ifadelerini kullandı.

Servet Genç isimli öğrenci de, evlerinin yanında 3 yıldır yapımı tamamlanan okulun bir türlü hizmete açılmamasından dolayı, eğitimini de evlerine en yakın okul olan 2 bin metre uzaklıktaki Haci Sani Konukoğlu Lisesi'ne gitmek zorunda kaldığını ve bu okulun bir an önce hizmete açılmasını istedi.

Yapımı tamamlanan okulun hizmete açılmamasıyla ilgili görüştüğümüz İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise, okulun yapımında birkaç eksiklik olduğu için okulu Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığından teslim almadıklarını belirtirken, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı da 3 aya kadar okulun eksikliklerinin giderileceğini ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edileceğini dile getirdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir