• DOLAR 32.569
  • EURO 34.713
  • ALTIN 2412.677
  • ...
Umut Der`den `Kutlu Doğum` Yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Kutlu Doğum etkinlikleri yurdun birçok yerinde büyük bir coşkuyla devam ederken Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle anlamlı bir davranışta Gaziantep Umut Der`den geldi.

Gaziantep Umut Der Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle yardıma muhtaç ailelere yardım yapılıyor.

Konuyla alakalı olarak görüştüğümüz Gaziantep umut Der Genel Başkanı Yusuf kiraz, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle biz Umut Der olarak peygamber (a.s.)`ın kutlu doğumundan dolayı peygamber aşığı olan halkımıza yardım yapma gereği duyduklarını belirterek, "Bundan dolayı muhtaç ailelere yardım etmeye bu haftanın başında itibaren başladık" dedi.
 

Kiraz, "Bu hafta boyu 50 aileye giyim ve gıda yardımına devam edeceğiz. Ailelerin ebeveynleri ve çocuklarıyla beraber derneğimize getirttiriyoruz, imkanlar ölçüsünde bazılarını kendi aracımızla bir kısmını da bir gün öncesinde yardım kartlarını evlerine ulaştırarak derneğimize davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.
 

Hayırsever ve zengin vatandaşlara seslenen Umut Der Başkanı Kiraz, "Alemlere rahmet Hz. Muhammed (a.s.)`ın kutlu doğumunu vesile ederek hayır sever vatandaşlarımız bu rahmet ayını peygamber (a.s.)`ın şefaatine nail olmak için bir gayret içine düşmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Peygamberimiz (a.s.) bir hadisi şerifinde şöyle buyurmaktadır `Yetimin işleriyle ilgilenen kimse ister yetimin yakınlarından olsun ister yabancılardan olsun (orta parmakla işaret parmağını göstererek) benimle Cennette şu iki parmak gibi beraber bulunacaktır.` yine başka bir hadisinde peygamberimiz şöyle buyurmaktadır : `Müslüman yoksulu doyurmak Allah`ın rahmetini gerekli kılan güzel amellerdendir.` diyor âlemlere rahmet peygamberimizle cennette beraber olmak istemez miyiz? Rabbimizin rahmetine gark olmak istemez miyiz? Tabi ki olmak isteriz işte bu hadislere bakarak gayret etmemiz gerekiyor gereken yardımları bize ulaştırırsanız biz de sizlere yardımcı olmaya her zaman hazırız inşallah" ifadelerini kullandı.

Ökkeş Korkmaz-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir