• DOLAR 32.384
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2326.163
  • ...
Diyarbakır Valisi "Biz Anayoluyuz projesi" toplantısına başkanlık etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, İçişleri Bakanlığının 180 günlük eylem planı kapsamında gerçekleştirilecek olan "Biz Anadoluyuz Projesi" toplantısına başkanlık etti. 

Toplantıya; Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Vali Yardımcısı Tuğba Koşal, İl Jandarma Komutanı Vekili Albay Hüseyin Cengiz, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, İl Müftüsü Burhan İşleyen, birçok kurum müdürü ve STK başkanları katıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "İçişleri Bakanlığı'nın 'Biz Anadoluyuz Projesi' kapsamında; Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 21 ilimizden seçilecek 15 yaş ve altı 50 bin katılımcının ülkemizin farklı şehirlerini ziyaret etmeleri sağlanarak, iller arası kardeşlik köprüsünün kurulması ve kardeşlik ruhunun geliştirilmesi, aynı zamanda terör örgütlerinin istismarlarından ve kötü alışkanlıklarından korunması, kardeşlik ve huzura katkı sunması, kültürel ortak değerlerin paylaşılması hedefleniyor." denildi.

Açıklamanın devamında, "Bu proje kapsamında ilimizde, maddi durumu yetersiz, daha önce il dışına çıkmamış, bu tür ziyaretlere katılmamış kişiler, terör mağduru aileler ile şehit ve gazi yakınlarına öncelik verilerek, toplam 6 bin 500 kişinin İstanbul ve Çanakkale illerine ziyaretler yapılması planlanıyor." İfadeleri kullanıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir