• DOLAR 32.386
  • EURO 35.098
  • ALTIN 2326.487
  • ...
`8 Yıllık Kesintisiz Eğitim Yanlış Bir Uygulama`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL- Has Parti Bingöl il Başkanı Cezayir Ulukan yaptığı açıklamada, 8 yıllık kesintisiz eğitimin yanlış bir uygulama olduğunu belirterek, yeni eğitim sisteminin 4+4+4 şekline getirilmesinin, ilkesel olarak doğru olduğunu ancak bunun alt yapısının hazırlanması gerektiğini söyledi.

Pazar günü Meclis`te görüşme esnasında Milli Eğitim Komisyonunda yaşanan kavganın tüm ülkeyi üzdüğünü söyleyen Ulukan şunları söyledi: " Bu kavga bir siyasi parti olarak bizleri de fazlasıyla üzdü. Bir yasanın böyle kavga gürültü ile meclisten geçmesi doğru değil. Bizim baştan beri en temel uyarımız, Türkiye`de siyasetin üslubunun düzeltilmesi gereğidir. Her konuda kamplaşarak kutuplaşarak ve kavga ederek bir siyaset yürümez. İktidar ve muhalefet partilerinin üsluplarını ayarlamaları lazım. Bu mesele Türkiye ile ilgili önemli bir meseledir"

"Bizce kesintisiz eğitimin kaldırılması son derece önemlidir ve doğrudur" diyen Ulukan, " 8 yıllık kesintisiz eğitim yanlış bir uygulamaydı. Burada bunun 4-4-4 şekline getirilmiş olması, ilkesel olarak doğru ama bunun alt yapısının hazırlanması lazım. Esnek ve seçmeli bir programa dönmesi gayet doğrudur. Ancak ikinci ve üçüncü dört yılların, dört yerine üçer yıla indirilmesi daha uygun olabilir. En azından, isteyen çalışkan öğrencilerin daha kısa sürede bitirmesine imkan sağlayabilecek düzenlemelerin yapılması gerekir. Türkiye`de eğitimde önemli bir reform niteliğinde bir yasanın yasalaşması sırasında bizce mühim olan bu eksiklikleri tamamlamaktır.

Yasanın boş bıraktığı eksiklikleri tamamlamak iken bununla ilgili teknik çalışmaların yapılması gerekirken, bununla ilgili esnek ve kademeli geçişi nasıl sağlayacağız? Bunun eğitim alt yapısı nedir? Bunun öğretmen alt yapısı nedir? Bunun müfredat alt yapısı nasıl olmalıdır? Bunları tartışmamız gerekirken, zaten kategorik olarak muhalefetin, `istemezük` diye meclise gelmesi, işi kilitliyor. Bunu doğru bulmuyoruz. İktidarın da muhalefetle paylaşımcı şekilde konuya yaklaşması gerektiğini bir kez daha belirtiyoruz. Konuyu oldu bittiye getirerek değil; ikna ederek milletin hayrına olacak bir şekilde tartışılıp mutabakata varılması lazım. Biz prensip olarak kademeli eğitimi doğru buluyoruz. Esnek eğitimi doğru buluyoruz ama bunun alt yapısının hazırlanması, müfredatının hazırlanması, öğretmen kadrolarının hazırlanması gerektiğini düşünüyoruz. Bu da bize ders olsun.

Bu parlamentonun önünde yeni anayasa var. Bir yasanın yapılmasında uzlaşamayan parlamento yeni anayasada nasıl uzlaşacak? Hem iktidarın hem muhalefetin aklını başına devşirmesi lazım." Şeklinde konuştu.Ulukan son olarak, görüşmelerin daha düzgün bir üslupla sürdürülmesini temenni etti.

Nihat Kanat-İLKHA
 
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir