• DOLAR 32.375
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2325.76
  • ...
Tekne faciasında ölenlerin sayısı 19`a yükseldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kocaeli'nin Kandıra ilçesine bağlı Kefken açıklarında, göçmenlerin bulunduğu teknenin batması sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 19'a yükseldi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, bugün saat 01:35'te, ticari bir gemi tarafından Kefken'in 64 deniz mili kuzeyinde içerisinde düzensiz göçmenlerin bulunduğu bir balıkçı teknesinin yardım talebinde bulunduğu ihbarı alındığı hatırlatıldı.

Açıklamada, ihbarın alınmasını müteakip Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından bölgeye arama kurtarma maksatlı olarak bir Sahil Güvenlik uçağı ve iki Sahil Güvenlik botu sevk edildiği, bölgede bulunan ticari gemilerle arama kurtarma faaliyetlerine katılmak maksadıyla koordine kurulduğu kaydedildi.

19 ölü, 11 kayıp

Arama kurtarma faaliyetleri neticesinde, 40 kazazede ilk aşamada sağ olarak kurtarıldığı belirtilen açıklamada, 19 cansız bedenin denizden alındığı ifade edildi.

Göçmen ifadelerine göre kayıp olduğu değerlendirilen yaklaşık 9- 11 düzensiz göçmenin aranması faaliyetlerine devam edildiği bildirildi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir