• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İş yeri yanan Suriyeli yardım istedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz gün Batman'ın Yeni Mahalle Yunus Emre Caddesi üzerine bulunan Muhammed Hüseyin isimli Suriyeliye ait berber dükkânında yangın çıktı. Çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülürken, yangın nedeniyle dükkân içinde bulunan eşyalar ise kullanılmaz hale geldi.

Ülkesindeki iç savaştan kaçıp Batman'a sığınan ve elindeki tüm parasıyla açtığı berber dükkânıyla kendisinin ve ailesinin geçimini sağlamaya çalışan Suriyeli Muhammed Hüseyin, dükkânının yanmasıyla mağdur olduğunu belirterek, yetkililerden destek istedi.

"Paramız yok, bu masrafın altından nasıl kalkacağız bilemiyoruz"

Tüm sermayesinin yangında kül olduğunu ifade eden Hüseyin, "Ben Suriye'nin kamışlı şehrinden savaştan kaçıp buraya geldim. Orada da berberlik yapıyordum. Buraya geldiğimde de burayı açtım. En azından burayı işleterek ekmek yiyebiliyorduk. Eşim de terzilik yapıyordu. Hamile olduğu için bu berber dükkânı ile kendimize bakıyorduk. İş yoktu, kârda etmiyorduk, en azından ekmeğimizi çıkarıp şükrediyorduk. Bu bela geldi başımıza, dükkânımızın hepsi yandı. Paramız da yok, bu masrafın altından nasıl kalkacağız bilemiyoruz. Devlet bize yardımcı olursa, çok iyi olur." dedi.

"Varımız yoğumuz bu dükkândı"

Çok zor durumda olduğunu aktaran Hüseyin, "Halkımız veya devlet bize yardım ederse çok güzel olur. Dükkânın içindeki her şey yandı. Fön makineleri, malzemeler, koltuklar hepsi yandı. Varımız yoğumuz bu dükkândı. Zaten kirasını zor ödüyoruz, malzemelerde pahalı nasıl yapacağım bilmiyorum. Bir çocuğum var, birisi de Allah kısmet ederse olacak. Hem evin kirası hem de dükkânın kirası 800 TL veriyorum, çok zor. İş olsa normaldir, yapabilirdim. Fakat iş olmadığı için yapacak gücüm yok. Boyası, malzemeler, koltuğu, malzemeleri nereden getireceğiz, para olmayınca. Çok zor durumdayız, yardım istiyoruz." ifadelerini kullandı. (M.Fatih Akgül-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir