• DOLAR 32.348
  • EURO 35.134
  • ALTIN 2309.754
  • ...
Gümüşhane heyeti Bingöl`den memnun ayrıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanlığı himayesinde yürütülen "Kardeş Şehirler Projesi" kapsamında Bingöl -Gümüşhane-buluşması"  kapsamında Bingöl' gelen ve üç gün boyunca kentte değişik ziyaretlerde temaslarda bulunan heyet Bingöl'den ayrıldı.

Proje kapsamında aralarında sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin ve il protokolünün bazı üyelerinin de yer aldığı bir heyetten oluşan Gümüşhaneli heyet, üç gün boyunca kentte çeşitli ziyaret ve temasların ardından kardeş şehir Bingöl'den memnun olarak ayrıldıklarını dile getirdi.

Gümüşhane Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, aynı proje kapsamında Bingöllü kardeşlerinin de bir ay önce Gümüşhane'ye geldiklerini hatırlattı.

Kendilerinin de iade-i ziyarette bulunduklarını aktaran Erdem, "Bingöl'de kaldığım süre zarfı içinde çok iyi bir karşılama gördük.  Ardından hiç ara vermeden çok sıcak, samimi, içten ilişkiler, dürüst candan bir program sergilediler. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Bu ziyaretlerin lokal olarak yapıldığını ifade den Erdem,  içinde gençlerin, farklı meslek grupların da yer aldığı geniş çaplı organizasyonların yapılması gerektiğini söyledi.

Gümüşhane Arıcılar Birliği Başkanı Niyazi Gül de 1983-1987 yıllarında Bingöl'ün Solhan ilçesinde öğretmenlik yaptığını belirterek 30 yıllık hasretini giderdiğini söyledi.

Gül, "İçişleri Bakanlığı himayesinde yürütülen 'Kardeş Şehirler Projesi'  çok güzel oldu. Bu tür şeylerin sonu iyi olur. Devamı gelmesi lazım. Halkların birbirlerini tanımalarına vesile olur. Kardeşliğe vesile olur." dedi.

"Bu kardeşlik projesini çok ihtiyacımız vardı"

"Kardeş Şehirler Projesi'nin koordinatörlüğünü yapan Ahmet Külekçi, "Gümüşhaneli heyet, Bingöl'de üç gün boyunca iyi bir şekilde ağırlandılar. Bingöl'de olmaktan mutluluk duyduk.  Buradaki insanlarımız bizleri çok iyi ağırladılar. Bingöl Valimiz ve il ve ilçe belediye başkanlarımız, kurum amirlerimiz ve herkes, üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirdiler. Emin olun bu kardeşlik projesini çok ihtiyacımız vardı. Gittiğimiz her yerde Doğu'da, Güneydoğu'da inanılmaz misafirlikler görüyoruz. Zaten bu, Doğu'nun güzel bir kültürüdür. Buralara gelen insanlar en iyi şekilde ayrılırlar. Gümüşhane ve Bingöl'de kardeşliği pekiştirerek, arkadaşlar ve dostluklar kurarak buradan ayrıldılar. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Heyetin içinde olan Gümüşhane Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Özgün ise izlenimlerini şöyle aktardı: "Kardeşlik projesine vesile Muhammed Safitürk'e Allah rahmet eylesin. Biz zaten hep kardeştik. Atalarımız, bizler hep aynıyız. Bu coğrafyayı paylaşan insanlar hep kardeş olmuşlardır. Biz biriz. Buraya gelmekten çok mutlu oldum. Hayalimde hep doğuyu gezmek vardı. Nasip oldu geldik, gezdik.  Şükürler olsun ki bu coğrafyada yaşıyoruz. Allah Bingöllü kardeşlerimizden razı olsun." (Nihat Kanat-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir