• DOLAR 32.552
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2426.69
  • ...
İnce`den Başbakan`a Ağır Sözler!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili ve Grup Başkanvekili Muharrem İnce, partisinin Yalova il teşkilatında düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Sivas davasından çıkan zaman aşımı kararını değerlendiren İnce, "Sivas`ta insanları cayır cayır yaktılar. Bu yetmiyormuş gibi orada yakanların avukatlarını milletvekili yaptılar. O sanıklar, firari olanlar askere gitti, işe girdi, evlendi, ehliyet aldı ve dün ne yazık ki zaman aşımına uğrattılar. Sonra da bunu protesto eden insanların üzerine gaz bombası attılar. Bu bir insanlık suçudur. Önce insanlığı yaktılar, insanlığı yok ettiler. Dün de hukuku yok ettiler" dedi.

Başbakan Erdoğan`ın davayla ilgili "Hayırlı olsun" şeklindeki yorumuna ilişkin bir soru üzerine ise İnce şunları söyledi:
"İçimi burktu, içimi acıttı. Temel mi atıyorsun? Neyi hayırlı oluyor? Sen orada insanları yakanları ödüllendirdin. Yanı başına aldın, Başbakan Yardımcısı yaptın, milletvekili yaptın. Utanması lazım o cümleden. Benim içim acıdı, kendisi utandı mı bilmem?"

Yeni eğitim sistemine ilişkin komisyon toplantısında yaşananları da değerlendiren İnce, "Cumhuriyet tarihinde böyle bir olay görülmemiştir. Zorbalığın en ileri geldiği noktaydı. PKK terörü vardı bu ülkede artık AKP terörü var. Mecliste can güvenliğimiz yok" dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir