• DOLAR 32.593
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2496.075
  • ...
Van`da "Necmi Kadıoğlu Yaşam Merkezi ve Park Projesi`nin" temeli atıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van'ın İpekyolu ilçesinde bulunan Esenler Mahallesi Veteriner Caddesi Pazar Yolu Sokakta bulunan arazide "Necmi Kadıoğlu Yaşam Merkezi ve Park Projesi'nin" temel atma töreni gerçekleştirildi.

Düzenlenen programda bir konuşma gerçekleştiren Van Valisi Murat Zorluoğlu, şehir trafiğinin rahatlaması için yeni kavşak ve yolların projelendirildiğini belirtti.

Vali Zorluoğlu, "Uzun bir aradan sonra Van yeniden gerçek bir belediyecilik ile halkımızın günlük hayatını kolaylaştıran ve konforunu artıran belediye hizmetleriyle yeniden tanışıyor ve buluşuyor. Hükümetimizin bölgemize yaptığı pozitif ayrımcılık ve verdiği büyük desteklerle gerek Van Merkez'de gerek ilçelerimizde hakikaten çok büyük projeler tek tek hizmete giriyor. Bugün de inşallah bu projelerden bir tanesinin temelini sizlerle beraber atıyoruz. Ben bu hizmetin gerçekleşmesine vesile olan Esenyurt Belediye başkanımızı hem bu hizmet için hem de isim konusunda gösterdiği incelik için kendim ve Van halkı adına şükranlarımızı sunuyoruz." dedi.

"250 milyon liralık yol yatırımı yaptık"

2017 yılında Büyükşehir Belediyesi olarak ilçelerde ve mahallelerde 250 milyon liranın üzerinde, 600 kilometre sıcak asfalta tekabül eden yol yatırımı yaptıklarını dile getiren Zorluoğlu, "Hem merkezde hem ilçelerimizde yeni parklar, yeşil alanlar ve yaşam merkezleri oluşturuldu. Şehir trafiğini rahatlatacak yeni yollar ve kavşaklar projelendiriliyor. Eğitime özel bir önem veriyoruz ve 238 tane okulumuzu bu yıl büyükşehir belediyesi olarak onarımını gerçekleştirdik." şeklinde konuştu.

"Siyaset kurumunun görevi şehre ve halka güzel hizmet yapmaktır"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, programda yaptığı konuşmada siyaset kurumunun görevinin şehre ve halka hizmet yapmak olduğunu vurguladı.

Kaya, "Van'ımız bu güne kadar yapılmış olan hizmetlerle gelişmesini sürdürüyor. Ulaşımla ilgili, sağlık ve eğitimle ilgili önemli yatırımlara şahitlik ve ev sahipliği yapıyor. Bundan daha güzelleri inşallah gerçekleştirilecektir. Biz AK Parti olarak özellikle kayyum olan yaklaşık 100 belediyemizin her birine büyükşehirlerimizden bir belediyeyi kardeş olarak verdik ve bu belediyelerimizin kayyum olan ilçelerdeki arkadaşlarımıza destek olmasını istedik. Öncelikle desteklerini talep ettiğimiz husus teknik konulardı ama bir adım daha ileri gidilerek hizmete dönüştü. Şu ana kadar 100'e yakın ilçemiz veya ilimizde 300 milyondan fazla belediyelerimiz yatırım yaptılar." ifadelerini kullandı.

İpekyolu Belediyesi ile kardeş belediye olan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu da İpekyolu Kaymakamı ve Başkan Vekili Cemil Öztürk teşekkür ederek, proje için çok güzel bir alanının seçildiğini belirtti.

"Van için daha anlamlı bir isim bırakılsın"

Yapılan projeye isminin verildiğini hatırlatarak konuşmasına devam eden Kadıoğlu, projenin isminin değiştirilmesini Van için daha anlamlı bir isim bırakılması talebinde bulundu.

İpekyolu Kaymakamı ve Başkan Vekili Cemil Öztürk, bölge halkının yıllardır belediyecilik hizmetlerine susadığını vurgu yaparak, "Bölge halkına hizmet üretebilmek için oluşturulan kardeşlik köprüsü hızlı bir şekilde meyvelerini vermiştir. Gerçek bir kardeşlik hukukunun meyvesi olan 'Necmi Kadıoğlu Yaşam Merkezi ve Park Projesi' bizleri bugün bir araya getirmiştir. Toplam 15 dönümlük bir alanda yaklaşık 5 bin metrekare kapalı alanı olan ve içerisinden konferans salonu, çok amaçlı salonları, derslikler, atölyeler, fitness salonları, kafeler, dinlenme, spor, oyun alanları, bisiklet ve yürüyüş alanları içerisinde barındıran 7'den 70'e her kesime hitap eden bu proje bölgemizde değişimin sembolü olacaktır." şeklinde konuştu.

Düzenlenen temel atma törenine Van Valisi ve Büyükşehir Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Cumhurbaşkanlığı Baş Danışmanı Gülşen Orhan, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, İl Protokolü ve halk katıldı.

Temel atma töreni yapılan konuşmaların ardından Van Valisi Murat Zorluoğlu tarafından Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'na plaket takdim edilmesiyle son buldu. (Erkan Karadağ - İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir