• DOLAR 32.324
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2299.689
  • ...
Ateşkesi Düşman Talep Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Salah El-Berdevil, Siyonist işgal rejimiyle Filistinli direniş grupları arasında Mısır`ın arabuluculuğuyla sağlanan fiili ateşkes anlaşmasının direniş gruplarının taleplerini karşıladığını söyledi.
Salah El-Berdevil, Quds Press`e verdiği demeçte, Hamas Hareketi başta olmak üzere direniş gruplarının ateşkes için yalvardığı haberlerini yalanlayarak, "Bu üslupla konuşanlar bulanık suda balık avlamak, Hamas`ın ve direnişin imajını zedelemek isteyenlerdir" dedi. Hamas lideri, ateşkes talep eden tarafın kayıplarını gizleyen ve en zor dönemlerinden birini yaşayan Siyonist işgalci olduğunu belirtti.
 
Mısır`ın arabuluculuğu ile sağlanan fiili ateşkesin direnişin taleplerini yerine getirdiğini ifade eden El-Berdevil, "Siyonist işgalciye karşı sahada verilen mücadele ve Mısır`ın girişimleri direniş gruplarının birlik ve bütünlüğünü gösterdi" dedi.
Direnişin çatışma sahasında kendi iradesini işgalciye kabul ettirmeyi başardığını kaydeden El-Berdevil, sağlanan ateşkesin de karşılıklı olduğunu ve Siyonist işgalcinin direniş liderlerine ve üyelerine yönelik siyasi suikastlar gerçekleştirmeyeceğini taahhüt ettiğini söyledi.
 
Hamas lideri Salah El-Berdevil, fiili ateşkes anlaşmasının Filistin direnişinin yanında duran Mısır Hükümeti`nin yardımı sayesinde gerçekleştiğini bildirdi.
 
filistinhaber
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir