• DOLAR 32.372
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.61
  • ...
Neden İmam-Hatip?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tuba SAVRAN / Doğruhaber

Eğitim - öğretim yıllarının ilk haftalarında öğrenciyle tanışıp okul ve dersler hakkında bilgi verilmektedir.

Bir öğretmen öğrenciye 'ileride ne olmak istediğini ve hedefini' sorduğunda, öğrenci; ya Avukat der ya da Doktor, Öğretmen, Mühendis vs. vs.. Ama bir İmam Hatip öğrencisi aynı soruya Hafız ünvanını başa alarak Hafız Avukat, Hafız Doktor, Hafız Mühendis cevabını da vermektedir. Aynı zamanda soruya sınıfın % 50' si imam, vaiz, vaize, hatip cevaplarını verir. İleride kararları bir değişikliğe uğrar mı? Yüksek tahsillerini başka alanlarda sürdürerek değişik meslek gruplarına intisap ederler mi? bilemiyoruz. Ancak hayatlarının temelini attıkları bu dönemlerinde İmam - Hatip ruhunu taşımaları  ve geleceğe sağlam adımlarla yürümeleri onlara dünya ve ahiret kazancı sağlamaktadır. Çünkü bir imam hatipli, lise veya ortaokul derslerinin yanı sıra İslam kültürü, ahlak bilgisi derslerini gördüğünden kendine sürekli bir çekidüzen verme ihtiyacı hissetmektedir. Günde bir saat dahi olsa Allah korkusu ve ahiret endişeni konu alan bir ders görmektedir. 

Muhafazakâr ve çocuklarını kötü alışkanlıkların yok denecek kadar az olduğu İmam-Hatiplere gönderen ailelerin bu bilinçte olmaları sevindiricidir. Fakat Devlet erkânı içerisinde İmam Hatip mezunlarını göz ardı edip, Matematik dersi az görüldüğü gerekçesiyle çocuklarını bu okullardan alan ailelerin varlığı ise şaşırtıcıdır. Aynı zamanda Devlet kadrosunda İmam Hatip mezunu şahısların varlığı, siyasal iradenin ahlak ve sadakati ön planda tuttuğunu da göstermektedir. 

Bir İmam Hatipli ahiret endişesini omuzlayarak hayat merdivenini tırmanmaktadır. Hayalini kurduğu mesleği eline alıp  kendisine ve çevresine yararlı bir fert olmayı amaçlamaktadır. 

Dua ile..

Bu haberler de ilginizi çekebilir