• DOLAR 32.502
  • EURO 34.955
  • ALTIN 2430.471
  • ...
Erdoğan, İş Forumu`nda ABD`nin PKK`ye verdiği desteği gündeme getirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bloomberg Küresel İş Forumu'nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye'deki bu terör örgütlerine gelen destek 3 bin TIR'ı aşmıştır. Burada tanklar var, toplar var, ağır zırhlı araçlar var, mühimmat var. Tüm bu ağır silahların, yarın bana karşı kullanılmayacağını kim garanti edebilir?" diye sordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu: "Şu anda Sayın Trump döneminde burada açık net bazı şeyleri söylemem lazım. Bunu ekranlarda bizi izleyen öğrenmeli. Suriye'nin Kuzeyi'nde PYD terör örgütü Amerika'nın Rakka operasyonunda DEAŞ'a karşı birlikte mücadele verdiği bir terör örgütü. Bir terör örgütü ile başka bir terör örgütüne karşı mücadele edilmesini anlamıyorum. Niçin bir terör örgütü ile mücadelede başka bir terör örgütü kullanılıyor?

Ben inandığım doğruyu söylüyorum. Ortak doğrularda birleşmeyi temenni ediyorum. Mesela Irak'tan Suriye'de terör örgütlerine gelen destek 3 bin TIR'ın üzerinde. Ben Türkiye olarak düşünüyorum. Bu ağır silahların yarın bana karşı kullanılmayacağını nereden bileyim. Sayın Bush döneminde aynı şeyi yaşadık. O zamanda aynı şeyler söylendi. Kuzey Irak'a verdiğimiz silahların numaraları elimizde bu silahları mücadele bitince geri alacağız. Amerika ile stratejik ittifakımız var bizim dayanışmamızın ötesinde."

"Temennim ayın 25'ine kadar bu karardan vazgeçmesi"

Irak Kürdistan'ın da 25 Eylül'de yapılması planlanan referandumla ilgili de açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Her şeyden önce Irak'taki bu mücadele bitince bizim tavrımız Irak'ın toprak bütünlüğü dedik. Özel temsilcilerimi Barzani'ye gönderdim Sakın böyle bir yanlışın içine girmeyin. Sizinle akrabalığımız var. Bu yanlışı şuan yapıyor. 27 Eylül'de MGK'yı topluyoruz. Ne gibi yaptırımlar yaparız bunun kararını alacağız. Hükümetimiz Bakanlar Kurulunda karar verip alçılayacak. Irak'ta böyle bir bağımsız devlete taraftar değiliz. Orada sadece Kürtler yaşamıyor. Türkmenler var Araplar var. '16 yaşındaki hayalimdi' senin hayalin olabilir. 16 yaşındaki siyaset ile 63 yaşındaki siyaset aynı değildir. İsrail dışında yanında kimse yok. Burada yaptığımız görüşmelerde gördüm. Temennim ayın 25'ne kadar bu karardan vazgeçmesi." dedi.

S-400 anlaşması

NATO'nun İHA istediklerini hatırlatılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye bir NATO ülkesi. Bırakın S-400 nükleer silahlara sahip ülkeler var. Gerçekleri kenara bırakmak mümkün değil. Kendim S-400 belki S-500 hatta S-600'e sahip olmak durumundayım. Bunlar bir yöneticinin ülkesini koruma görevidir. Biz İHA'ları NATO'dan istedik. Paramızla istediğimiz halde alamadık. Basit Sig Sauer'i silah alamadık. Terör örgütlerine para almadan veriyorlar. Bu ne ile izah edilir? Görüşmeler devam ediyor." ifadelerini kullandı.

"Türkiye'ye uygulanan siyasi bir ambargodur"

"54 yıldır Türkiye Avrupa Birliğinin kapısında bekliyor." diyen Erdoğan şöyle konuştu: "Türkiye'ye uygulanan siyasi bir ambargodur. Türkiye'nin kişiliğine saygısızlıktır. Bize yalan söylediler. En son az önce söyledim bize '3 milyar avro vereceğiz' dediler mültecilere verecek. Gelen rakam 820 milyar avro. Dürüstlük nerede? Bir de fasılları aç kapıyı bitirdiler sadece açıyorlar sonra kapatmıyorlar. 15 fasıl 35'e çıktı. Ben diyorum ki karar mercii olan onlar. Onlar kapıyı kapatsın. Minderden kaçan onlar olsun."

ABD ziyaretinde yaşananlar

16 Mayıs'ta ABD ziyaretinde yaşananlarla ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bana hakaret edenlerin sayısını biliyor musunuz? Ben her zaman sabrettim. Bunlar terör örgütünün içindeki. Bir kısmı PKK bir kısmı FETÖ terör örgütünün içindedir. 16 Mayıs'ta buradaydım. Yanımdaki korumalar PKK teröristler gösteri yapıyor polis müdahale etmiyor. Büyükelçilik rezidansında da gösteri yapıyorlar. Yakın mesafedeler. Korumalarım müdahale etmek durumunda kaldı. Onlardan kimseyi içeri almadılar korumalarım hakkında soruşturma açtılar 4 tanesi olay mahallinde değil 2'si Amerika'da değil Trump ile görüştüm takipçisiyim dedi. Buradaki kararın yanlış olduğunu Başkan'a söyledim. Eyaletten kaynaklandığını söylediler." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti:  "Batı'da insan hakları konusunda adalet aramayın. Almanya'ya 4 bin 500 dosya verdim. Amerika'ya 85 koli dosya gönderdim. Yargılama sürecinde olmasına rağmen bize gönderilmiyor. Ülkemde darbe girişiminde bulunacaklar. Devletimizi yıkmaya yönelecekler. Her şeyden önce hukuk içinde hareket etmek gerekiyor." (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir