• DOLAR 32.49
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2490.81
  • ...
`Halepçe Katliamını Nefretle Kınıyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN -16 Mart 1988`de savaş helikopterleri ve uçaklarından Halepçe`ye zehirli hardal gazı atılması sonucunda en az 5 bin Müslüman, mazlum Kürt hayatını kaybetmiş, binlerce Kürt yıllarca zehirli gazın sebep olduğu hastalıklardan acı çekmişti.
 
Halepçe Katliamı münasebetiyle bir açıklama yapan Mustazaflar Cemiyeti Genel Başkanı Abdurrahman Cens, 16 Mart 1988`de Emperyalist güçlerin kuklası, işbirlikçi zalimler tarafından Halepçe`de Müslüman Kürt halkına yapılan katliamın 24. Yıl dönümünde bulunulduğunu ve unutulamayacağını kaydetti.
 
Müslüman Kürt halkının tarih boyunca Emperyalist güçlere boyun eğmedikleri için sömürgeci güçler tarafından asimile, inkâr gibi dayatmalar ile karşı karşıya kaldığını belirten Cens, "Tağuti düzenlerin kuklaları olan Tiranlar tarafından zulümlere, yıkımlara, soykırımlara, tehcirlere mahkûm edilmiştir. Tarih boyunca Müslüman Kürt halkına zulümde sınır tanınmamış, yüz binlerce Mazlum Kürt katledilmiştir" ifadelerini kullandı.
 
Başta Halepçe olmak üzere tarih boyunca Müslüman Kürt halkına yapılan tüm katliam, soykırım, asimile ve zulümleri nefretle kınayan Cens, "Allah`ın zalimleri Kahhar sıfatı ile kahretmesini niyaz ediyor, Müslüman Kürt halkına başsağlığı diliyoruz. Yine bu vesile ile Dünya Müslümanlarını Mazlum Kürt halkına sahip çıkmaya ve derdi ile dertlenmeye davet ediyoruz" çağrısında bulundu.
 
Cens açıklamasının sonunda, "İslam tarihinde olduğu gibi katliama uğramış bütün halkların yanında olduğumuzu halkımıza bildiriyor, tüm insanları dünya mazlumlarına sahip çıkmaya ve Kur`an düsturu ile Allah yolunda İslami adaletin tecellisine davet ediyoruz" ifadelerine yer verdi.
(Veysi Demir-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir