• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Türkiye`de Bir İlk!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL

Silivri Belediyesi özel Silivri TÜRAM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açıldı. Türkiye'de bir ilk olma özelliğine sahip ve geleceğin tarım ve ziraat mühendislerini yetiştirmesi hedeflenen Gümüşkaya Mahallesi'ndeki lisede, açılış dolayısıyla tören düzenlendi.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, törende, yerel yönetimlerin, belediyelerin yerel avantajlarını ve dinamizmini harekete geçirecek hangi fırsat varsa onun üstüne gitmesini gerektiğini, lisenin de buna örnek olmasını istediklerini belirtti.

Geleceğin Mesleklerini İcra Edecek Öğrenciler Burada Yetişecek

Silivri'de üretilen aromatik bitkileri, bölgeyi hareketlendirecek birçok sektörün hem hammaddesi haline getirmek ve teknolojiyi de üretime katarak ekonomiye katkı sağlamak istediklerini vurgulayan Işıklar, "Bugün burada Türkiye'de ilk defa bir belediye bir tarım lisesi açıyor. Burası tek başına tarım lisesi de değil. Normal bütün eğitimler de verilecek. Ancak bunun yanında geleceğin mesleklerini icra edecek öğrenciler burada yetişecek." diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından ilçe protokolü ile davetliler sınıfları dolaşarak, pazartesi günü eğitime başlayan öğrencilere başarılar dilediler. Yeni eğitim ve öğretim yılında 423 kontenjanla eğitim hayatına başlayan lisede 100 öğrenci eğitim alıyor. AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir