• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Herkes bir engelli adayı olduğunu unutmamalıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'ın Kozluk İlçe Yaşam Boyu Engelliler Derneği, Kozluk ilçesine yeni atanan Kaymakam Osman Bilici'ye ziyarette bulundu.

Kozluk Yaşam Boyu Engelliler Derneği Başkanı Hasan Çelik ve yönetim kurulu, yaptıkları ziyarette Kaymakam Bilici'ye çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kozluk'ta engelli vatandaşların hayata kazandırılmaları adına çalışmalarda bulunduklarını söyleyen Kozluk Yaşam Boyu Engelliler Derneği Başkanı Çelik, ilçede engelli vatandaşlara dönük ciddi projelerin olmadığını ve bunun içinde projeler üretip faaliyete koymaya çalıştıklarını belirtti.

Kaymakam Osman Bilici, engelli vatandaşları unutmayarak yaşam koşullarını iyileştirmek adına çalışmalarda bulunan dernek heyetini memnuniyetle karşıladı.

Bilici, "Herkes bir engelli adayı olduğunu unutmamalıdır. Yoldan geçerken bir araç çarpar, engelli olursun. Yürürken üzerine bir şey düşer, engelli olursun. Bu yüzden engellilere sahip çıkmak ve acılarını hep beraber paylaşmak gerekir. Devletimiz de engelliler için birçok proje ve çalışmaya imza attı. Yaşam koşullarının iyileştirilmesi adına yasal düzenlemeler ve haklar tanıdı. İlçemizde de engellilerin yüzde 80, 90'ına yakını maaş alıyor. Evde bakım hizmeti veriliyor. Engellilerimiz için her türlü imkânlar tanınıyor." dedi.

Bilici, böylesi hayırlı bir işe ön ayak olan Kozluk Yaşam Boyu Engelliler Derneği'ne çalışmalarında başarılar diledi. (Muhammed Said Aksoy - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir