• DOLAR 32.349
  • EURO 35.139
  • ALTIN 2307.703
  • ...
Eski bakan Yılmaz Diyarbakır'da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir takım temaslarda bulunmak ve çeşitli programlara katılmak için Diyarbakır'a gelen eski Kalkınma Bakanı, Başbakan Yardımcısı ve şu anki AK Parti Ekonomi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret etti.

Yılmaz tarafından şeref defterinin imzalanmasından ardından, kısa bir açıklama yapan Vali Güzeloğlu, Yılmaz'ın Türkiye'de önemli başarılara imza attığını söyleyerek, bölgede ve Türkiye'de önemli başarılara imza attığını belirtti.

Vali Güzeloğlu'nun konuşmasının ardından bir konuşma yapan Yılmaz ise Diyarbakır'ın muazzam potansiyellerinin ve çok güçlü varlıklarının olduğuna vurgu yaparak, "Büyük bir insan ve genç nüfus potansiyeli var. Tarihi, kültürel birikimi var. Bir taraftan peygamberler, sahabeler şehri, diğer taraftan muazzam tabii kaynakları olan bir şehrimiz. Tarım potansiyeli başta olmak üzere muazzam fiziki varlıkları olan bir il, kadim bir şehir. Ticaret yolları üzerinde ciddi bir ticaret kültürü olan bir şehrimiz. Bütün bunlara baktığımızda Diyarbakır ekonomisinin bugün bulunduğu yer, hiçbir şekilde hak ettiği bir yer değil; çok daha iyi bir noktada olması gerekiyor." dedi.

Genç nüfusunun istihdamı açısından çok çeşitli fırsatların değerlendirilmesinin gerektiğini belirten Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: "Bu açıdan da bir taraftan kamu yatırımlarının, yerel yönetimler dâhil olmak üzere artması, gelişmesi diğer taraftan da özellikle önümüzdeki dönem özel sektörün üretken yatırımlarının, istihdam üreten yatırımlarının da hızla artması gerekiyor. Bizim diğer konulardan daha fazla, üretimi, istihdamı, kalkınmayı konuşmamız lazım. Diyarbakır'ı hak ettiği konuma adım adım taşıma yönünde enerjimizi sarf etmemiz lazım."

Vali Güzeloğlu; misafirleri ile makamında bir süre daha görüşmesinin ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde basına kapalı Başkan Cumali Atilla ile baş başa görüşme gerçekleştirdi.

Yılmaz, Atilla'ya yaptığı ziyaretten sonra tarihi İç Kaleyi gezerek incelemelerde bulundu. (Abdurrahman Tetik, Emrah Deniz - İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir