• DOLAR 32.501
  • EURO 34.813
  • ALTIN 2488.128
  • ...
HÜDA PAR gençlik kollarından "helal gıda" semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Şanlıurfa Gençlik kolları tarafından gençlere yönelik "Helal gıda ve gıdaların içerisinde bulunan şüpheli maddeler" konulu seminer düzenlendi.

Genç Düşünce Akademisi binasında gerçekleşen seminer, sinevizyon gösterimiyle başladı.

Program, Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırmaları Derneği (GİMDES) Başdeneticisi İbrahim Halil Yüzgül'ün yaptığı sunum ile devam etti.

Yüzgül, sunumunda GİMDES'in kuruluşu, kuruluş amacı ve helal sertifika veren kurumlardan farkı; gıda ve kozmetik ürünlerinde bulunan veya bulunma olasılığı olan katkı maddeleri hakkında bilgilendirdi. 

Müslümanların helal, şüpheli ve haram katkılara çokça dikkat etmesi gerektiğini ifade eden Yüzgül, "Özellikle bir Müslüman kolayı 5 içerikten dolayı içmemelidir. Bunlar Carmin, Karbondioksit, Aspartam, alkol, Fosforik Asittir. Bunlar zararlı olmak ile beraber içinde haram olan alkol de vardır. Bundan dolayı Müslümanlara kola içmek haramdır." ifadelerini kullandı.

Aspartam'ın çocuk şurupları dâhil bütün tatlı şeylerde kullanıldığını ifade eden Yüzgül, bir kilo şekerden 200 kat daha tatlı ve sağlığa çok zararlı olduğunu söyledi.

Programda, domuz ve jelatinin nerede ve hangi ürünlerde kullanıldığını anlatan Yüzgül, Müslümanlara ciddi uyarılarda bulundu.

Gerçekleştirdiği sunumda Yüzgül, Müslümanların, özellikle topluma imam ve önder olanların bunlara dikkat etmesi gerektiğine dikkat çekti.

Sunumların ve soruların ardından program sona erdi. (Hüseyin Sayhar - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir