• DOLAR 32.552
  • EURO 35.05
  • ALTIN 2427.63
  • ...
Hamas`tan El Cezire`ye Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
FİLİSTİN - Hamas, Katar`ın el-Cezire televizyonunun İsrail`in Gazze`ye yönelik son saldırısına ilişkin verdiği haberlere tepki gösterdi.
 
Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Katar`ın el-Cezire televizyonunun Siyonist İsrail saldırıları sonucu 23 Filistinlinin hayatını kaybetmesi ve 70 Filistinlinin de yaralanması olayıyla ilgili haberleri veriş şekline tepki gösterdi.
 
El-Cezire televizyonunun İsrail`in Gazze`ye yönelik son saldırısını kısa haberlerle geçiştirmesine ve veriş şekline tepki gösteren Ebu Zuhri, "Siyonistlerin Gazze`ye saldırısı şiddetlenmesine, ölümlerin ve yıkımların devam etmesine rağmen bu haberlerin el-Cezire televizyonunda önceliğe sahip olmadığını görüyoruz. Gazze`ye yönelik saldırı haberleri kısa ve yeterli ayrıntıya yer verilmeden veriliyor" ifadelerini kullandı.
 
Öte yandan Londra`da yayınlanan el-Kuds el-Arabi Gazetesi`nin başyazarı Abdulbari Atvan yayımladığı makalesinde İsrail saldıganlığı karşısında sesiz kalan Katar emiri ile Suudi Arabistan kralına seslenerek "Suriyeli devrimcileri silahlandırdığınız gibi İsrail saldırganlığına karşı kendilerini savunması için Gazze ve Batı Şeria`daki Filistinlileri de silahlandırın!" dedi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir