• DOLAR 32.602
  • EURO 34.766
  • ALTIN 2496.887
  • ...
Eğil Halkı Kutlu Doğum`u Heyecanla Karşıladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Eğil`in Kızılan Köyü`nde düzenlenen Kutlu Doğum mevlidi, ilçe müftüsü Mehmet Sırrı Şık`ın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

 

Mevlithanların okuduğu mevlitle devam eden programda, Zazaca ve Kürtçe ilahiler seslendirildi.

 

İnsanlar İnsan Olduğunu Hz Muhammed`le (sav) Anladı


Programda Zazaca bir konuşma yapan Celal Boztaş hoca, Allah`u Teâlâ`nın insanlara doğru yolu göstermek için peygamberler gönderdiğini belirterek, peygamberimizin hayatından kesitler aktardı.

 

Hz Muhammed`i kabul etmeyenin amellerine bakılmayacağını ifade eden Boztaş, "İnsanlar insan olduğunu peygamber efendimizin gelmesinden sonra anladılar. Bu dini zaman zaman kafirler yok etmeye yerin altına sokmaya çalıştılar ama Allah`u Teala bu dini kıyamete kadar devam ettirecektir. İnsanların kurtuluşu da, ancak Kuran`a ve peygamberimizin sünnetine sarılarak İslami bir yaşam sürmekle olur" dedi.

 

Daha sonra Türkçe bir konuşma yapan Muzaffer Karavil ise, kutlu doğumun Muhammedilerin bayramı olduğunu ifade ederek, Hz Muhammed`in bu ayda yeryüzündeki karanlığı güneş gibi yırtarak doğduğunu söyledi.

 

Karavil, "Sahabeler çok zor evrelerden geçti, dayanılmaz işkencelere maruz bırakıldılar, ama asla geri adım atmadılar. Allah resulünün getirdiği bu dine sarılan sahabeler tarihe geçti. O`na tabi olanlar kurtuluşa ereceklerdir" diye konuştu.

 

Grup Aksa, Grup Vuslat ve Kız İlahi Grubunun seslendirdiği ilahilerle devam eden program, Münir Şanlı hocanın yaptığı dua ile sona erdi.

Ferhat Alpaslan - İLKHA

 

 

 

 

 

 

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir