• DOLAR 32.365
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2324.938
  • ...
"Taşımalı eğitim sorunların başında geliyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Taşımalı eğitim sisteminin öğrenci ve velileri mağdur ettiğini belirten Önder İmam hatipliler Derneği Başkan Yardımcısı Kasım Akgönül, bakanlığın bu anlamda kolaylık sağlaması gerektiğini söyledi.

Bu mağduriyetin önüne geçebilmek için yürüme mesafeli okulların inşa edilmesi gerektiğine işaret eden Akgönül, özellikle İmam Hatip Ortaokullarının eksikliğini vurgulayarak, kalıcı çözüm bulunmasını istedi.

Akgönül, "Taşımalı eğitimle ilgili şu ana kadar, kalıcı bir çözüm bulunamadı. Gönül isterdi ki her vatandaş, kendi çocuklarını yürüme mesafeli okullara kaydedebilseydi. Fakat maalesef gerek terör olsun, gerekse ulaşım imkân ve olanakları yönünden olsun, birçok vatandaş, taşımalı eğitimden dolayı ciddi sıkıntılar içerisindedir. Bu anlamda bakanlığın, eğitim öğretime ulaşma yönünde velilere kolaylık sağlayabilecek türden kalıcı çözümler getirmesini öneriyoruz." dedi.

"Sorunların başında taşımalı eğitim geliyor"

Birçok farklı ilde taşımalı eğitimin sorunların başında geldiğini söyleyen Akgönül, "Şu an sadece bölgemizde değil, bölgenin farklı illerinde veyahut civar bölgelerde öğrenci taşımacılığı servisleri, nerdeyse memleketin başlı başına büyük bir sorunu haline gelmiş durumda. Gerek taşıma şirketlerinin kendi aralarındaki rekabeti, gerekse ihaleler ve onun arka planında dönen çeşitli senaryolar, tüm bunlar masumane çocuklar üzerinde oynanıyor. Bunların tümüne son verme anlamında eğitimde ciddi reformların yapılması ve erişilebilirlik durumunun bir an önce çözülmesi gerektiğine inanıyorum." ifadelerinin kullandı.

"Diyarbakır'da imam hatip okulları eksik"

Özellikle çevre illere nazaran Diyarbakır'da imam hatip okulları eksikliği olduğunu dile getiren Akgönül, söz konusu okulların bazı kesimler tarafından öteki olarak kenara atılmaya çalışıldığını kaydetti.

Yetkililere çağrıda bulunan Akgönül, "Bu anlamda, MEB'e şu çağrı da bunuyoruz, yürüme mesafeli okulların inşa edilmesi, özellikle imam hatip ortaokullarının yönünde ciddi sıkıntılar var. Bunların aşılması için, imam hatip okullarını halkın rahatlıkla uğrayabileceği yerlerde, kendi çocuğunu gönderebilecek yürümemesafeli dediğimiz yerlerde imam hatip ortaokulları öncelikli olmak üzere, okul açtırması gerekiyor." dedi.

Akgönül son olarak, art niyetli kesimlerin, imam hatip okullarının ücra köşelerde inşa edilmesi için çaba gösterdiklerine dikkat çekti. (Abdurrahman Tetik, Emrah Deniz- İLKHA) 





Bu haberler de ilginizi çekebilir