• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Peygamber Sevdalıları Platformundan Hicri yılbaşı mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından yayımlanan mesajda Hicri yılbaşı tebrik edilerek, yeni yılın Müslümanlar arasında vahdet, kardeşlik ve uyanışına vesile olması temenni edildi.

Platform tarafından yayımlanan mesajda şu ifadelere yer verildi: "İslam âlemi için büyük bir önem taşıyan hicri yılbaşı 21 Eylül 2017 Perşembe gününe denk gelmektedir. Bu tarih itibariyle Muharrem ayı da başlamış olacak. Hicri yılın (hicri takvimin) ilk ayı olan Muharrem ayı Peygamberimiz (s.a.v) tarafından Şehrullah (Allah'ın ayı) olarak tanımlanmıştır. Cenabı Allah'ın ilahi bereket ve feyzinin, Rabbani ihsan ve kereminin bol bol müminlere ihsan edildiği mübarek bir aydır. Bu mübarek ayın 10. günü ise aşure günüdür. Aşure günü ise 30 Eylül 2017 cumartesi gününe denk gelmektedir."

Hz Muhammed'in ve ashabının hicret ederken ki kardeşlik ruhunun günümüzde tekrardan tesis edilmesi gerektiğine vurgu yapılan mesajda, "Yenilenen bu hicri yılbaşı, Müslümanların kendi tarihlerini iyi okuyup muhafaza etmesine ve Peygamber Efendimiz'i (sav) iyi anlamasına vesile olmalıdır. Aynı zamanda her Müslüman için bir dönüm noktası ve silkinişe vesile olmalıdır. Dünya Müslümanları arasında, Hz Peygamber ve ashabının hicret ederken ki kardeşlik ruhunun tekrardan tesis edilmesi zaruri bir ihtiyaçtır. Hz. Peygamber (s.a.v) ve güzide ashabının hayatlarını anlatıp yaşatmak için tüm İslami yapı ve platformlar her türlü fedakârlıkları göstermek zorundadır. Bozulmaya yüz tutmuş insanlık Asr-ı Saadeti yaşamakla ancak yeniden hayat bulabilecektir." denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı: "21 Eylül Perşembe gününde hicri yılbaşı olan 1 Muharrem 1439 yılına girmiş bulunacağız. Herkesin malumu olduğu üzere ilk Hicri Takvim Hazreti Ömer (ra) döneminde kullanılmaya başlanmıştır. Maalesef güya medeni dünya ülkelerine uydurma endişesi bizi İslam zamanından (Hicri Takviminden) alıkoymuştur. Bununla kalmayıp Miladi Takvim'in her gününe farklı bir özellik kazandırıp tarihimizi bize unutturdular. Bugün tarihimizi unutup Kur'an ve Sünnetten uzaklaştık. İslam Ümmeti olarak yeniden Kur'an'a ve Sünnete sarılıp anlaşılması ve yaşatılması için gayret etmeliyiz. Basit meselelerle çelişki ve ihtilaflara düşmemeliyiz. Maalesef dünyanın her tarafında Müslümanlar yokluk, sefalet ve ihtilaflarla boğuşmaktadır. Bu durum küfrü cesaretlendirip topyekûn Müslümanların imhasına çalışmaktadır."

Bu yılın Müslümanlar arasında vahdet, kardeşlik ve uyanışına vesile olması temenni edilen açıklamada, "Bu vesileyle, bu Hicri yılbaşının İslamiyet'in hâkimiyeti için çalışanlara feyiz ve direniş, Müslümanlar arasında vahdet, kardeşlik ve uyanışa, zülüm altında inim inim inleyen Müslüman kardeşlerimize kurtuluş ve zafer getirmesini Cenab-ı Allah'tan tüm içtenlik ve samimiyetimizle dileriz." diye belirtildi. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir