• DOLAR 32.586
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2512.717
  • ...
""Öğrenciler manevi değerlerle donatılmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis'te "İlköğretim Haftası"  dolayısıyla bir program düzenlendi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İlkokulu bahçesinde düzenlenen programa katıldı Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Bitlis Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya ve İl Jandarma Komutanı Albay Erhan Demir, İl Milli Eğitim Müdür M. Emin Korkmaz, bazı kurum amirleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldılar.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, ilk emri "Oku" olan bir dinin mensupları olmaktan gurur duyduklarını belirterek bu yıl 98 bin 863 öğrencinin 708 okul, 4 bin 227 derslikte eğitim göreceğini söyledi.

Daha sonra konuşan Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, eğitimin çok boyutlu, çok önemli bir husus olduğunu vurguladı.

Velilere seslenen Vali Ustaoğlu, "Evlatlarınız bize emanet. Evlatlarınız bizim çocuklarımız olarak inşallah huzur, emin ve güvenli bir eğitim ortamında, bu eğitim-öğretim sezonunu güzel bir şekilde sürdürecekler. Günümüzde olduğu gibi gelecekte de önemsediğiniz bu yavrularınızı emanet ettiğiniz bizlere, inşallah öğretmenlerimizle birlikte bu yavrularımızın memleketimize, milletimize, ülkemizin geleceğine faydalı olmaları noktasında her türlü gayret ve çabayı elbirliğiyle göstereceğimize inancımız tamdır." dedi.

Ustaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Burada çocuklarımızın gelişmesinde en önemli pay değerli öğretmenlerimize düşüyor. Geleceğimizin teminatı olan bu evlatlarımızı geleceğe hazırlarken en önemli hususların başında da onları bilgiyle donatmadan önce, onların milli ve manevi değerlerle donatılmasını çok önemli olduğunu buradan vurgulamak istiyorum. Evet, ilim önemli. Bilgiyle donatmak önemli ama en önemlisi de bu yavrularımızı bizim genel değerlerimiz olan milli ve manevi değerlerimizle yetiştirmek bundan çok daha önemli."

Bilginin sınırlarını daha da ileriye götürmek adına, eğitim-öğretim ortamının çok önemli olduğunu hatırlatan Ustaoğlu, çocukların geleceğe hazırlanmasında öğretmenlere yürekten inandığını vurgulayarak, 2017-2018 eğitim-öğretim sezonun hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan çeşitli gösteriler sunuldu. Program halkoyunları ekibinin gösterileri ile sona erdi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir