• DOLAR 32.43
  • EURO 35.1
  • ALTIN 2324.71
  • ...
Çadır kentte eğitim başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülkelerindeki 6'ncı yılını dolduran iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin bulunduğu ve Akçakale Süleyman Şah konaklama tesisleri, 8 bin öğrenci ile 2017-2018 eğitim ve öğretim yılına başladı.

AFAD ve UNICEF işbirliği ile yapılan ve 24 derslikten oluşan prefabrik sınıflarda eğitim ve öğretim gören Suriyeli öğrenciler, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında öğretmenleriyle buluştu.

2017-2018 eğitim ve öğretim yılı ilgili açıklamalarda bulunan Akçakale Süleyman Şah konaklama tesisleri Eğitim Alanı Sorumlusu Suriyeli Müdür Tamer el Ahmet, "Bu yıl da hayırlısı ile eğitim ve öğretim yılına başladık. Bu yıl dersliklerimiz daha düzenli ve temiz. Öğrencilerimiz klimalı ve ısıtmalı sistemle okullarda rahat edecek. 2017-2018 eğitim ve öğretime yaklaşık olarak 8 bin öğrenciyle ders yılına başladık. Tabi bir taraftan eğitim ve öğretim devam ederken bir yandan da düzenleme ve yeni kayıtlarımız devam etmektedir. Bizlere bu imkânı sunduklarından dolayı Türkiye'ye, halkına ve çadır kent idaresine teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Yeni eğitim ve öğretim yılında ders yılına başlayan Suriyeli sığınmacı öğrenciler, öğretmenleriyle ders yapmanın mutluluğunu yaşadıkları gözlemlendi. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir