• DOLAR 32.575
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2428.45
  • ...
Maria kasırgası Dominika`yı yerle bir etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Karayipler Irma Kasırgası'ndan sonra bu kez Maria ile sarsılıyor. Kategorisi beşinci seviyeye yükseltilen kasırga, ada ülkesi Dominica'yı yıkıp geçti.

Adayı yerle bir eden kasırganın dehşetini Başbakan Skerrit "Parayla satın alınabilecek her şeyi kaybettik" sözleri ile açıkladı.

Karayipler'deki Adalar, 15 gün içinde ikinci kez büyük bir kasırgayla karşı karşıya. Hızı saatte 260 kilometreyi bulan Maria Kasırgası, Irma'dan günler sonra Dominica kıyılarına ulaştı.

Kasırganın vurduğu ada ülkesi Dominika, tarihinin en büyük yıkımlarından birini yaşıyor.

"PARAYLA ALINABİLECEK HER ŞEYİ KAYBETTİK"

Dominica'nın Başbakanı Roosevelt Skerrit, adanın harabeye döndüğünü belirterek dünyanın bu gelişmeyi duymasını istedi. Adadaki havaalanları ile köprüler de kapatıldı.

Oturduğu evin çatısının uçtuğunu, binanın sel suları altında kaldığını sosyal medya hesabından paylaşan Başbakan Skerrit, ekipler tarafından kurtarıldı.

Başbakanı Skerrit, "Parayla satın alınabilecek her şeyi kaybettik" dedi.

72 bin nüfusa sahip Dominika'da can kaybı olmasından korkuluyor.

Dominica'nın hemen kuzeyinde yer alan Guadeloupe adası boşaltıldı, tüm resmi binalar kapatıldı.

ABD'YE İLERLİYOR

Maria'nın sonraki durakları Porto Riko, St Martin, St Barts, St Eustatius ve Anguilla olacak. Kasırganın Florida kıyılarına da ulaşması bekleniyor.

ABD Ulusal Kasırga Merkezi (NHC) tarafından en yüksek seviye olan beşinci kategoriye yükseltilen Maria, halihazırda ABD kıyılarına 380 kilometre mesafede ve kuzeye doğru ilerliyor.

KASIRGANIN GÖZÜ YENİDEN ISINDI

Meteorolojist Ryan Maue, Maria'nın uzaydan çekilmiş bir fotoğrafını paylaşarak kasırganın gözünün yeniden ısındığını aktardı.

Üst üste uyarılar yayınlayan NHC, kasırganın yarım metreden fazla yağış getireceğini bildiriyor.

Eylül ayı başında ortaya çıkan Irma, önüne gelen her şeyi yerle bir etmiş ve en az 37 insanın yaşamını yitirmesine yol açmıştı. Bölgedeki milyonlarca insanı elektriksiz bırakan kasırganın geride bıraktığı hasarın maliyeti milyarlarca doları buluyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir