• DOLAR 32.506
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2427.81
  • ...
"Madde bağımlısı çocuklarınızı beraber tedavi edelim"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bitlis İl Müdürlüğü, uyuşturucuya bulaşmış çocukların tedavisi için ailelere çağrıda bulundu.

Gençlerin topluma kazandırılması gerektiğine işaret edilerek, toplum olarak hep birlikte uyuşturucuyla mücadele edilmesinin önemine dikkat çekildi.

Uyuşturucu maddeyle mücadelenin sadece polisî bir mücadele olarak görülmemesi gerektiğine vurgu yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bitlis İl Müdürü İsmetullah Altun, "Tabi çocuklarımız bizim için çok değerli. En kıymetli varlıklarımız çocuklarımız. Çocuklarımızın fiziksel ve ruhsal olarak korunması, bunların eğitim süreçlerini sağlıklı bir şekilde yürütülmesi, topluma hazır hale getirilmesi için de üzerimize düşen vazifeler var." dedi.

Altun, uyuşturucuyla mücadelede valilik bünyesinde bir çalışma yürüttüklerini, çalışma çerçevesinde 7 kişiyi tedavi ettiklerini, kendilerine başvurulması halinde bu konu hakkında ailelere her türlü desteği sunacaklarını ifade etti.

Ailelere önemli tavsiyelerde bulunan Altun, şunları söyledi: "Uyuşturucuyla mücadelede valilik bünyesinde, il müdürlüğü olarak bir çalışma yürütüyoruz. Bu çalışma kapsamında yaklaşık 7 civarında çocuğumuzu tedaviye ikna ettik. Bir kısmının tedavi süreçleri bitti, bir kısmının da devam ediyor. Bununla ilgili ailelerle yakın çalışmamız gerekiyor. Şu anda bunlarla ilgili çalışıyoruz. Ailelerimizin özellikle çocuklarının günlük aktivitelerini takip etmesi, onlarla ilgilenmesi, baskıcı bir şekilde değil; onlarla ilgilendiklerini hissettirmeleri, onların yararına olan şeylerin yaptıklarını hissettirmeleri önemli. Bu konuda bizden destek alan ailelerimiz mevcut."

Altun, ailelerin başvurusunu beklediklerini belirterek, bu konuda kendilerine her zaman destek vermeye hazır olduklarını kaydetti. (Şükrü Tontaş - İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir