• DOLAR 32.59
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2501.079
  • ...
"İmam hatipliler bu toplumun mayasıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye'de olduğu gibi Bingöl'de 2017-2018 eğitim öğretim yılı çalan ilk ders ziliyle başladı. Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla okullarda eğitim heyecan yaşanırken, yönetici, veliler ve öğrenciler yaşadıkları duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Bingöl İl genelinde yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla okullarda eğitim heyecanı yaşanırken, Bingöl 15 Temmuz Milli İrade Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde aynı duygular hâkimdi.  Burada yönetici, öğrenci ve veliler yeni eğitim yılı ile ilgili yaşadıkları duygu ve düşüncelerini İLKHA mikrofonuna anlattı.

Yeni bir eğitim öğretim yılına başladıklarını ifade eden Bingöl 15 Temmuz Milli İrade Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı ve ÖNDER İl Temsilcisi Sadullah Arpa, bu eğitim yılının hem bizim için hem öğrencilerimiz için hem de velilerimiz için hayırlı uğurlu olsun." dedi. 

15 Temmuz Milli İrade Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin geçen yıl öğrenci almaya başladığını söyleyen Arpa, "Güzel bir okulumuz var özellikle bu okulumuz geçen sene öğrenci almaya başladı ve bu senede iyi bir puanla kapattı öğrencilerimiz. Kaliteli öğrencilerimiz geldi, okul ortamımız çok güzel ortaokulumuz da bu okulun bünyesinde açıldı. Bingöl'de ilk defa İngilizce ağırlıklı İmam Hatip Ortaokulunu yine bu okulun bünyesinde açıldı. Bu okulda güzel şeyler olacak. Ortamı çok güzel çevre şartları güzel fiziki ortamı çok güzel eğitim ve öğretmen kadrosu çok güzel. Velilerimiz bu okuldan beklentileri çok yüksek bunun farkındayız. Beklenti yüksek olunca bizde ağır bir sorumluluk hissediyoruz bu anlamda." diye konuştu. 

"İmam hatipliler bu toplumun mayasıdır"

Bütün öğretmen arkadaşlarla veli ve öğrencilerin beklentilerini karşılamaya çalışacaklarını ifade eden Arpa, şunları söyledi:  "Bize böyle bir fırsat ve ortam verildi güzel öğrenciler bize geldi. Velilerimiz elinden geleni yaptı. Ortam hazırlamış bundan sonra iş bize düşüyor.  Aynı zamanda pansiyonumuzda oldu geçen sene pansiyonumuz bu okulun bünyesindeydi öğrenci sayımız azdı. Bu sene öğrenci sayımız çoğaldı karşı taraftaki yurdumuzu pansiyona çevirdik 5 katlı güzel bir pansiyonumuz var. İnşallah hem okulumuzla hem de pansiyonumuzla bu eğitim-öğretim yılını başarıyla değerlendirmeye çalışacağız. Halkımız imam hatiplilere biraz önem versinler. İmam hatipliler bu toplumun mayasıdır, yavaş yavaş eski fonksiyonlarına kavuşuyor. Hem akademik anlamda hem de ahlaki anlamda. Biz böyle bir gelişme fark ediyoruz. Hem imam hatiplilerimize sahip çıksınlar hem de seçmeli dersler konusunda da hassasiyet bekliyoruz. Öğrencisi imam hatipte dahi olmasa başka bir okulda da olsa yine ona Kur'an-ı Kerim, Siyeri Nebi ve Temel dini bilgiler diye 3 tane seçmeli ders sunulmuş bunları da göz ardı etmesinler hassasiyet göstersinler velilerimiz okul idaresiyle diyaloğa devam etsin. Hangi okulda olursa olsun Kur'an-ı Kerimi öğrensin peygamberimizin hayatını öğrensin. Bunlarda güzel ahlaklar var öğrencimizde bundan istifade eder. Faydalı olduğunu düşündüğümüz için ısrarla tavsiye ediyoruz."

Öğrenci velilerinden Hasan Adıgüzel ise, "Ben Elâzığ'ın Karakocan ilçesinden geliyorum. Özelikle iyi bir okul olduğunu düşünüyoruz onun için öğrencimizi getirdik ve çok güzelde karşılandık. İyi bir pansiyonu çok güzel hocaları var o yüzden burayı tercih ettik. Karakocan'dan buraya gelmemizin tek nedeni iyi bir verim almaktır.  İnşallah okul ve öğrenciler için hayırlı olur, bütün öğrencilerimize de başarılar diliyorum çok güzel neticelerde bekliyoruz. İnşallah Bingöl'de derece yaparlar." dedi.

Okul öğrencilerinde Serhan Adıgüzel de, "Ben lise bir öğrencisiyim. Baştan biraz heyecanlıyım, gördüğüm kadarıyla güzel bir okula benziyor. İnşallah başarılı bir lise hayatı geçiririz. Ben doktor olmak istiyorum. İnşallah gerçekleştiririz bu hayalimizi." diye konuştu.

Taha Eren Çağlar da, "15 Temmuz Milli İrade İmam Hatip Ortaokulunu kazandım.  Okulda ilk günüm okulumu sevdim artık bu okulda okuyacağım, heyecanlıyım.  İlerde ya eczacı ya da beyin cerrahı olmak istiyorum." dedi.

Ali Asgar Bayram ise, "Bu okulu kazandım 5'inci sınıfındayım ilk dersimiz matematik inşallah güzel geçer. İnşallah liseyi de burada okuyacağım. Ben ilerde doktor olmak istiyorum." dedi.

Öğrencilerden Yusuf Kaya ise şunları söyledi:  "Sınava girdim çok iyi puanla kazandım ve bu okulda olduğum için çok mutluyum.  Bu okulu çok beğendim. İlerde iyi bir meslek sahibi olmak istiyorum."

Üveys Seven de, "Bingöl 15 Temmuz Milli İrade Anadolu İmam Hatip Lisesinde 10'uncu sınıf okuyorum. Okulumdan çok memnunum yeni eğitim ve öğretim yılının da başarılı geçmesini umuyorum. İnşallah daha güzel projelerle karşınıza çıkacağız. Burada bizim okulun pansiyonu ve sosyal aktiviteleri oldukça geniş, projeler geliştiriyoruz.  Oldukça güzel bir okulda okuduğumu düşünüyorum çok mutluyum çok huzurluyum." ifadelerini kullandı.

Öğrenci velilerinden Halim Caf da, "Endüstri Meslek Lisesinde Din Kültürü öğretmeniyim. Oğlumu Bingöl 15 Temmuz Milli İrade Ortaokuluna kaydettim. Tabi burası öğrencileri sınavla alıyor, sınavla aldığı için belli bir sayıda öğrenci gelebiliyor.  Bugün ilk gün olma hasebiyle bir heyecan var bizde de servisleri tanıyoruz hangisiyle gidip gelecek. Öğle yemeklerini nasıl ve nerde yiyecekler, teneffüsler ve giriş çıkışlar hakkında bilgi aldık.  İnşallah yeni eğitim öğretim yılının bütün eğitim camiasına, öğrencilere, öğretmenlere, velilere hayırlı uğurlu olmasını Allah'tan diliyorum." şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA) 
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir