• DOLAR 32.511
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2447.897
  • ...
Heniyye ve Abbas telefonda görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, uzun bir aradan sonra bugün (18 Eylül Pazartesi) ilk kez Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Heniyye ve Abbas arasındaki telefon görüşmesi, Kahire'de sağlanan anlaşma uyarınca Hükümet İdare Komitesi'nin lağvedilmesinden bir gün sonra gerçekleşti.

Filistin resmi haber ajansı Wafa, telefon görüşmesinin Hamas'ın Hükümet İdare Komitesi'ni lağvetmesinin, Ramallah'taki hükümetin Gazze'de de görev yapmasına izin vermesinin, parlamento ve başkanlık seçimlerinin yapılmasını kabul etmesinin ardından uzlaşı havasında gerçekleştiğini ifade etti.

Haberde, Abbas'ın Heniyye'ye Mısır'ın çabaları sonucu sağlanan anlaşmanın ardından oluşan uzlaşı havasından memnun olduğunu söylediği belirtildi.

Ajans, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu çalışmalarına katılmak üzere New York'ta bulunan Abbas ile Hamas heyetiyle birlikte Kahire'de bulunan Heniyye arasındaki telefon görüşmesiyle ilgili daha fazla ayrıntı vermedi.

Hamas sözcülerinden Fevzi Burhum, bugün yaptığı açıklamada Abbas'a seslenerek, Ramallah'taki hükümetin bir an önce Gazze'de görevine başlamasını istemişti.

  Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir