• DOLAR 32.368
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2325.136
  • ...
Vali Ustaoğlu, minibüslerin şehir merkezinde park etmemesi için talimat verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu; Bitlis-Siirt, Bitlis -Tatvan, Mutki, Hizan, Güroymak, Ahlat, Adilcevaz ve bağlı köy güzergahlarında çalışan minibüs kooperatif başkanlarıyla bir araya geldi. 

Kooperatif başkanlarının sorun ve taleplerini dinleyen Ustaoğlu, Bitlis'in en büyük probleminin başında trafik geldiğine dikkat çekerek, "Bitlis'in en büyük probleminin başında trafik geliyor. Maalesef eski yerleşim yeri diye, tarihi yerleşim yeri diye özellikle tabir ettiğimiz yer. Gerek sokaklarını darlığı, gerek işte çarpık yapılaşmanın etkisiyle maalesef çok ciddi bir trafik karmaşası var. Burada yolcu indirme bindirme yerleri başta olmak üzere açıkçası ilimize çok da yakışmayan bir durum var ortada. Bizde burada belediye olarak en azında azda olsa bu trafik sıkıntısına bir nebzede olsa katkı sağlasın düşüncesiyle, burada ilçelerimize ve köylerimize servis yapan minibüsler için 'depolama' diye tabir ettiğimiz bir 10 bin metrekarelik alan yaptık." dedi.

Alınan kararlara el birliğiyle herkesin sahiplenmesi gerektiğini vurgulayan Ustaoğlu, şunları söyledi: "Burada bir eksiklik noksanlık varsa konuşuruz. Ama gördüğümüz kadarıyla burada ciddi anlamda bir engel görülmüyor. Buradan istirhamımız, başta şoförlerimiz ve kooperatif temsilcilerimiz olmak üzere ilimizin bu sıkıntısında bize el birliğiyle yardımcı olması. Bu konuda almış olduğumuz kararlara el birliğiyle her kesin sahiplenerek uyması. Her şeyin bir bahanesi var. Eksiği, noksanı vardır. Ama sonuçta bahane üreterek bir yere varılmaz. Kamunun da elinde yapabileceği bir gücü vardır. Bu konuda herkesin, tabiri caizse bu sıkıntının giderilmesi noktasında bize de yardımcı olması. Biz şunu istiyoruz, bu araçlar sağda solda park etmesin. Sadece bir minibüsümüz yolcu indirme bindirme diye tabir edilen alanda bulunacak. O minibüs hareket ettiği an buradan diğer minibüs bu alandan hareket edecek. Yoksa ben minibüsün arkasında bekleyeyim ya da sokak aralarında ben arabamı bekleteyim bunu kabul etmiyoruz. Kooperatife bağlı araçlarımızın, ilçe ve köylerdeki minibüslerimizin bekleme yeri burası. El birliğiyle buna uymanız için gayretinizi beklemekteyiz."

Son olarak Ustaoğlu, gerekenin yapılması konusunda çalışmaların hemen başlatılacağını, ilk uyarıların ardında kurala uymayanlara cezai müeyyide uygulanacağını dile getirerek, yetkililere gereken talimatları verdi.

Kooperatif başkanları ise özellikle kooperatife bağlı olamayıp, E2 belgesini alarak korsan bir şekilde yolcularının alındığından yakınarak, konu hakkında valiliğin ve belediyenin kendilerine yardımcı olmasını isteyerek, sorun ve sıkıntılarını dile getirip, ilgilerinden dolayı Bitlis Valisi Ustaoğlu'na teşekkür ettiler. (Şükrü Tontaş-İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir